“Nerveus voor sprint”: Pogacar deed er naar eigen alles aan op laatste klimmetje, hoewel het “niet onze beste dag” was

Hoewel het “niet echt hun dag was”, deed Tadej Pogacar (25) er op het laatste klimmetje alles aan om de openingsrit in de Giro te winnen en meteen dus ook de leiderstrui te veroveren. Maar in de sprint moest hij z’n meerdere erkennen. “Ik was eigenlijk een beetje nerveus.” 

Meer krantenkoppen in België

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Tweede editie van A Taste of Design in Aarsele op zondag 26 mei

Na een eerste succesvolle editie in november vorig jaar krijgt ‘A Taste of Design’ een vervolg. Dit keer bundelen vier lokale ondernemers uit de regio Aarsele-Vinkt de krachten. Op zondag 26 mei kan je op Wijndomein Hoogenhove genieten van designoutdoormeubelen, een glaasje schuimwijn, een scheutje olijfolie en een vleugje avontuur.
The post Tweede editie van A Taste of Design

Lees meer »

LIVE. Trucker was ooggetuige van drieste aanval in Normandië: “Cipier lag op de grond, met bebloede handen aan zijn hoofd”

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”
The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Palestijnse en Israëlische vredesactivisten verbonden door verlies: “We zijn pas na 7 oktober echt hecht geworden”

Ondanks het verlies, het trauma en het ongeziene geweld in de regio, zijn de Palestijn Aziz Abu Sarah en de Israëli Maoz Inon hechte vrienden. De broer van Abu Sarah werd doodgeslagen door Israëlische soldaten, Inon verloor zijn ouders bij de Hamasaanval op 7 oktober. Samen zoeken ze bondgenoten voor vrede. "Onze persoonlijke tragedie is net de drijfveer om voor

Lees meer »