LIVEBLOG BURNLEY-NEWCASTLE. Kompany en co steeds dieper in de put, Newcastle leidt met 0-4

Met nog vier matchen te gaan is elke match voor Burnley van cruciaal belang. In de strijd om het behoud dienen The Clarets zoveel mogelijk punten te rapen. Als negentiende in de stand, met twee punten achterstand op de veilige zeventiende plaats, kan het allemaal nog. Kan Vincent Kompany het onverwachte nog waarmaken en Burnley in de Premier League houden? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Nu Nederland de grenzen sluit: wijken asielzoekers straks uit naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

Jeroen Lezy verkoopt materiaal voor jouw mancave

Drankenhandelaar Jeroen Lezy (46) is al jarenlang gepassioneerd door alles wat met de VS en rock’ n roll te maken heeft. Dat straalt nu ook af op zijn zaak langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Jeroen richtte er een hoek in waar klanten tal van spulletjes op de kop kunnen tikken om hun eigen mancave in te richten.
The post

Lees meer »

Kan de smartphone de strip redden?

22:00 Ooit gingen 400.000 exemplaren van elk album van ‘Suske en Wiske’ over de toonbank, nu zijn dat er zo’n 50.000. Veel kinderen zien de strip niet meer. Standaard Uitgeverij lanceert nu een app met daar…

Lees meer »

Alsof de rest stilstaat: zo zwaar sloeg Pogacar op 14 kilometer van de streep toe om nadien ook Quintana te overrompelen

Alweer een prestatie om in te kaderen van Tadej Pogacar (25) in de Giro. Op 14 kilometer van de finish liet hij op de voorlaatste klim van een moordende etappe zijn concurrenten achter. Op weg naar leider Quintana. Drie minuten reed die toen al voor, maar de Colombiaan was niet opgewassen tegen de Sloveense orkaan. Kijk hieronder naar het nieuwe

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »