ChatGPT en Google trekken AI-tussenspurtje: dit zijn de opmerkelijkste nieuwigheden

De wereld van de artificiële intelligentie staat niet stil. Zowel OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, als Google hebben de afgelopen dagen uitgepakt met nieuwe ontwikkelingen. Dit zijn de belangrijkste nieuwe features.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofddoekenverbod in onderwijs niet in strijd met godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs is niet in strijd met de godsdienstvrijheid, die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek nu stoppen”,

Lees meer »

Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Spanjaarden en Afghaan gedood in Afghaanse stad Bamiyan

Drie buitenlandse toeristen en een Afghaan zijn vrijdagavond in Bamiyan, een toeristische stad in centraal-Afghanistan, gedood door geweervuur. Dat meldt een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De buitenlandse slachtoffers hadden de Spaanse nationaliteit, deelt de regering in Madrid vrijdagavond mee.

Lees meer »

Opnieuw een Gudjohnsen in België? AA Gent onderhandelt met Andri (zoon van Eidur), topschutter in Denemarken

AA Gent is in z’n zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Andri Gudjohnsen (22), de zoon van Eidur (ex-Barcelona, Cercle en Club Brugge onder meer) en de kleinzoon van Arnór (ex-Lokeren en Anderlecht onder meer). De IJslander is momenteel actief bij het Deense Lyngby en zit daar aan 13 goals. Daarmee is de spits topschutter in Denemarken. Gudjohnsen is

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, meldt woordvoerder Israëlisch leger

België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische situatie in de Palestijnse gebieden. Op vrijdag werd de drijvende pier, gebouwd door het Amerikaanse leger voor de kust van Gaza, in gebruik genomen. In de ochtend bereikten de eerste vrachtwagens met noodhulp de hulpbehoevende Palestijnse bevolking.Volg

Lees meer »