Izegemnaar Victor Desender (20) racet in zijn eigen stad

Victor Desender (20) staat op donderdag 9 mei aan de start van de TVH Triatlon Izegem. Na mechanische pech vorig jaar en een recente operatie hoopt het aanstormende jong geweld uit Kachtem er nu in de top zeven te eindigen.

Victor Desender begon in 2019 met recreatieve triatlons. In 2020 werd hij al meteen gevraagd om de grotere kleppers van de Izegemse Triatlon Club (ITC) van Izegem bij te staan. “Ik heb 14 jaar competitie gezwommen bij de Izegemse Krekelzwemmers waar ik nu elke dag mijn ervaring doorgeef aan de zwemmers door training te geven”, opent de 20-jarige Victor Desender uit Kachtem. “Dat ik uit het zwemmen kom, is een voordeel als triatleet. Maar bij het fietsen heb ik nog niet genoeg power om het verschil hierin te gaan maken en is dus een werkpunt.”

“Vorig jaar deed ik hier in Izegem mijn eerst kwart non-drafting. Ik kwam toen als vijfde uit het water maar helaas wilde mijn fiets die dag niet meewerken en zo moest ik de wedstrijd verlaten met mechanische problemen. Vroeger heb ik ook nog meegedaan met de jeugdreeksen in de sprint.”

Operatie

“Nu hoop ik om in de top zeven te eindigen. Daar zou ik blij mee zijn, want er doen heel wat sterke mannen mee. Mijn voorbereiding liep minder dan verwacht. In de eerste week van de paasvakantie ben ik op stage geweest in Italië waarbij ik 35 uur heb getraind, maar vier dagen na de stage moest ik geopereerd worden.”

“De revalidatie zou normaal drie à vier dagen duren om daarna weer te trainen, wat ideaal zou geweest zijn na zo’n stage om een beetje rust te hebben. Die drie à vier dagen werden uiteindelijk anderhalve week tot twee weken. We zien wel wat het geeft op 9 mei.”

Over Centrumbrug

Dat de Centrumbrug opnieuw deel uitmaakt van het parcours, daar is Victor zeer blij mee. “De brug is samen met de Grote Markt van Izegem het beeld om de triatlon te laten passeren. Als het mooi weer is, staat die brug zonder twijfel vol met toeschouwers. Zo’n overvolle brug en Grote Markt zijn zeker een goede motivatie. De meeste wedstrijden zijn buiten de provincie en dus wat ver. Het is leuk om eens in eigen stad te kunnen racen. Vrienden, familie en kennissen komen allemaal kijken naar onze hoogdag”, besluit Victor.

(RV)

The post Izegemnaar Victor Desender (20) racet in zijn eigen stad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

“Ik volgde m’n instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je ermee en hoe veilig is de nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Goud voor Etienne en Martine

Etienne Verdegem (75) is geboren in Gent en ontmoette zijn toekomstige bruid, Martine Fenaux (72) uit Kuurne, op een taalcursus in het Engelse Cambridge. Na de taalcursus hielden ze contact en 50 jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger in Kuurne. Het jonge stel vestigde zich eerst in Koksijde, maar verhuisde drie jaar
The post Goud voor

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »