In het spoor van Robert F. Kennedy Jr., de complotdenker die Trump en Biden het leven zuur kan maken: “Als mensen niet uit angst stemmen, maak ik zeker kans”

Er waart een spook door de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn naam: Robert F. Kennedy Jr., telg van een legendarische politieke dynastie, befaamd milieu-advocaat en antivaxer. Hij is onafhankelijk kandidaat en wil zowel Biden als Trump het vuur aan de schenen leggen. Door het starre tweepartijensysteem is hij in feite kansloos voor het presidentschap. Kennedy wordt wel als ‘spoiler’ gezien, iemand die cruciale stemmen kan wegkapen. De vraag is dan ook wie het meest te verliezen heeft bij zijn kandidatuur: Biden of Trump?

 

Meer krantenkoppen in België

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tante Els kiest voor carrièreswitch en zet breiwinkel stop

Door onder andere de dure aankoopprijzen van de wol zette Els Pauwelyn recent haar breiwinkel ‘Tante Els’ stop. Ze maakte een carrièreswitch en koos voor het onderwijs. “De overgang verliep gelukkig erg vlot. Mijn passie voor breien is er echter nog steeds. Binnenkort neem ik opnieuw voor het goede doel deel aan de wereldbreidag.”
The post Tante Els kiest

Lees meer »

Helft van de patiënten met hoge bloeddruk stopt voortijdig met behandeling

De helft van de patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) houdt zich niet aan de voorgeschreven langetermijnbehandeling. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De foute behandeling van hypertensie kost in Europa jaarlijks aan 200.000 mensen het leven. Daarom lanceert het Belgisch Hypertensie Comité een campagne om patiënten bewust te maken van de risico’s.

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist?

Van 1 juli tot en met 12 augustus kan je opnieuw zeven maandagavonden terecht in Tuin CC Scharpoord van Knokke-Heist voor de gratis Parkies-concerten. Op maandagavond 5 augustus is er opnieuw een Parkies XL-optreden.??
The post Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist? appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het

Lees meer »

Gezichtstransplantatie in ‘Familie’ is Vlaamse primeur: “Laatste puzzelstukje om comeback van opperschurk mogelijk te maken”

In buitenlandse reeksen is het trucje al wel eens vaker toegepast, maar nu pakt voor het eerst een Vlaamse soap uit met een gezichtstransplantatie. De primeur is voor ‘Familie’, waarin opperschurk Bertje, de aartsvijand van de Van den Bossches, al maanden terug in beeld is, onherkenbaar voor zijn familie (en voor de kijker) dankzij plastische chirurgie. De tv-makers leggen uit

Lees meer »