Muzikale vogels op de affiche van de Gentse Feesten verwijzen naar veelzijdigheid artiesten en bont publiek

De nieuwe affiche van de Gentse Feesten is voorgesteld. Op de affiche staan 8 vogels, verkleed als muzikanten en is gemaakt met artificiële intelligentie (AI). De vogels verwijzen naar de veelzijdigheid van de acts tijdens de Feesten, maar ook naar het bonte publiek dat daarop afkomt. 

Meer krantenkoppen in België

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “1.900 aanbiedingen voor 600 geiten”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt wordt door geiten. Zo zouden er 600 geiten op het eiland leven, in tegenstelling tot 100 mensen. De burgemeester van het desbetreffende eiland lanceerde een campagne om geiten ter adoptie te stellen, wat een enorm succes blijkt te zijn, dat schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

KIJK. Huwelijksaanzoek tijdens optreden van Pommelien Thijs in Gent: “Het nummer ‘Ongewoon’ heeft iets ongewoons gedaan”

Pommelien Thijs trad gisteren op in het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en daar kreeg het publiek een grote verrassing. Een fan ging op de knieën en vroeg haar vriendin ten huwelijk net voor het nummer ‘Ongewoon’. Dat nummer heeft een speciale betekenis voor het koppel. “Door dat specifieke nummer heb jij de stap durven wagen om met mij een relatie

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt woensdagavond uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken

In lokaal Spoorlijn 64 van de Koninklijke Vinkenmaatschappij De Staalbekken werd de traditionele vinkenzetting georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de Arbeid.
The post Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »