Biestebeek gereinigd met oog op komende wateroverlast

De grootste problemen tijdens de wateroverlast van november vorig jaar waren er in het zuiden van Nieuwkerke waar het water niet snel genoeg afgevoerd geraakte. In het voorjaar hebben de provincie West-Vlaanderen en de gemeente op het terrein gezocht naar mogelijke problemen. Ook de plaatselijke landbouwers werden betrokken om mogelijke problemen te zoeken.

“Uiteindelijk werd afgelopen maand een grote verstopping gevonden in de ingebuisde gracht, waardoor het water daar niet meer kon stromen in de richting Frankrijk,” aldus schepen Lieve D’Haene. “Nu het weer het toeliet, werden op het terrein graafwerken uitgevoerd om de verstopping op te lossen. Een grote hoop takken en groenafval werd uit de beek geruimd, waardoor hij meteen weer goed begon stromen.”

“Ook voor de afwatering van de landbouwpercelen zal dat meteen een grote verbetering betekenen. Er werden met alle partners ook meteen afspraken gemaakt om in de toekomst geregeld inspecties uit te voeren zodat problemen sneller gedetecteerd worden. Een mooie samenwerking tussen alle overheden en de betrokken landbouwers die vanaf vandaag weer opgelucht kunnen ademhalen.”

Eerdere acties van de voorbije jaren hebben ondertussen duidelijk hun vruchten afgeworpen, want geen enkele woning kwam onder water. Het bufferbekken in Wulvergem, de overstromingszones in Wulvergem of De Klijte, de inspanningen in het ruimen van grachten en beken heeft duidelijk zijn nut bewezen.

The post Biestebeek gereinigd met oog op komende wateroverlast is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters

De Koutershotters uit Kortemark, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking tussen 7 en 16 de kans geeft om een sportief balletje te trappen, organiseren op zaterdag 25 mei hun eerste G-voetbaltornooi. Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars.
The post Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »

VRT NWS krijgt Europees kwaliteitslabel voor factchecks

VRT NWS krijgt een officiële erkenning van het European Fact-Checking Standards Network (EFCSN). Dat is een netwerk van factcheckorganisaties en -redacties die werken volgens dezelfde deontologische code. Van 27 mei tot en met 9 juni organiseert VRT NWS samen met andere redacties een factcheckmarathon naar aanleiding van de verkiezingen.

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »