Advocaat Jef Vermassen hecht weinig geloof aan uitleg van Hans D. : “Waarom familie in ongewisse laten als je onschuldig bent?”

“Waarom zou je jezelf zo verdacht maken?” Voor Jef Vermassen is het duidelijk: de uitleg van Hans D. dat hij Annie De Poortere wel heeft begraven maar niet gedood, is weinig waarschijnlijk. Hoe dan ook dringt de tijd voor de speurders, want de autopsie heeft geen doodsoorzaak opgeleverd en over een halfjaar verjaart de zaak.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terug naar India na 10 jaar premier Modi, hoe is de grootste democratie ter wereld veranderd? “Er lijkt maar één kandidaat voor de verkiezingen”

In India wordt vandaag voor de 5e dag in evenveel weken gestemd in ‘de grootste parlementsverkiezingen’ ter wereld. Op 4 juni weten we of premier Narendra Modi een derde ambtstermijn krijgt. VRT-journalist Veerle de Vos was erbij toen Modi met zijn hindoe-nationalistische partij BJP in 2014 voor het eerst verkozen werd tot machtigste leider van het land. Ze keerde terug

Lees meer »

Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer op Special Olympics

Tijdens het hemelvaartweekend vonden de Special Olympics plaats in La Louvière. 3.000 atleten met een verstandelijke beperking gaven er het beste van zichzelf. De sociale inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu, met onder andere een vestiging in Avelgem, vaardigde zeventien atleten af onder leiding van coaches Lisa Demeyere en Jolien Vanoverbeke.
The post Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer

Lees meer »

Weduwe van trucker Gheorghe spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Congolees regeringsleger zegt poging tot staatsgreep verijdeld te hebben

In Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Er werden verschillende arrestaties verricht. Eerder op zondag was al duidelijk geworden dat bij een aanval op het huis in Kinshasa van kandidaat-parlementsvoorzitter Vital Kamerhe drie doden waren gevallen. De aanvallers waren er ook

Lees meer »