Zeldzame spierkanker treft elk jaar 137 Belgen, maar KU Leuven werkt aan behandeling: “Binnen 2 jaar zijn patiënten anders terminaal”

Elk jaar krijgen 137 Belgen het keiharde verdict: ze hebben leiomyosarcoma, een zeldzame spierkanker waarvoor de behandelingen beperkt zijn. “De tumoren verspreiden zich snel over het lichaam. Een patiënt met uitzaaiingen sterft vaak binnen de twee jaar”, zegt doctorandus Wout De Wispelaere (KU Leuven). Samen met een team staat hij echter mee aan de wieg van mogelijk baanbrekend onderzoek naar de ziekte. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zeldzaam moment: Celine Dion woont Rolling Stones-concert bij met haar drie zonen en speelt even geluidstechnicus

Céline Dion (55) lijkt zich de laatste tijd wat beter te voelen, ondanks haar strijd tegen het stiff-person-syndroom. Niet alleen woonde ze een concert van de Rolling Stones bij met haar zonen, maar speelt ze ook even geluidstechnicus voor de rockband. “Het was ongelooflijk”, deelt ze tot slot bij een zeldzaam kiekje van haar kinderen op Instagram.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

Joost Klein vanavond voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium, ‘Europapa’ gaat ondertussen wereldwijd viraal

De Nederlandse artiest Joost Klein staat vanavond voor het eerst sinds zijn uitsluiting van het Eurovisiesongfestival weer op het podium. De 26-jarige artiest staat op een de affiche van Freshtival Weekend in Enschede in Nederland. Ondertussen gaat ‘Europapa’ viraal, het Nederlandstalige nummer duikt in alle hoeken van de wereld op in de Spotify-hitlijsten.

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Pete Carpenter

06:01 Pieter Timmermans, de VBO-CEO, slaapt niet meer. ‘Hij heeft nochtans veel geslapen’, hebben wij een bevriend entrepreneur ooit horen zuchten, maar nu dus niet meer. VBO-CEO betekent: gedelegeerd bestu…

Lees meer »

Is er een negende planeet in ons zonnestelsel? “Het model zonder Planeet Negen komt niet eens in de buurt”

Wetenschappers claimen in een studie dat ze nieuw bewijs hebben gevonden voor een negende planeet in ons zonnestelsel. Wat hebben zij ontdekt? En hoe komt het dat we de planeet tot nu toe nog niet gevonden hebben? Astronome Leen Decin (KU Leuven) legt uit: “Sommige objecten in het zonnestelsel hebben bepaalde bewegingspatronen die we niet kunnen verklaren zonder een negende

Lees meer »

Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen”

Na een carrière van tien jaar als private banker en bankdirecteur slaat Alex Van Hulle een nieuwe professionele weg in. De Gistelnaar zet zijn schouders onder Bowers.be, een bouw- en installatiebedrijf dat volop de duurzame energiekaart trekt. “Wij willen mensen met (ver)bouwplannen ontzorgen.”
The post Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen” appeared

Lees meer »

Op site Oude Veemarkt in Brugge komen appartementen, kantoren en winkels 

In Brugge zijn de bouwwerken begonnen voor de herontwikkeling van de site van de Oude Veemarkt. In het stadsdorp "Bula" komen meer dan 150 appartementen, kantoren, winkels, een warenhuis, horecazaken en een zone voor kleine bedrijven. Volgens de bouwpromotor Global Estate Group uit Oostkamp heeft de site alle kwaliteiten om een bruisend stukje Brugge te worden.

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »