Twintiger takelt vrouw toe met tuinkabouter in Kortemark: tien maanden naar de cel

Een 28-jarige man uit Roeselare heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden effectieve celstraf gekregen voor twee geweldplegingen. Bij een van de feiten gebruikte J.H. een ongewoon wapen.

Op 9 oktober 2022 hoorde J.H. geruzie in het appartement van zijn toenmalige onderbuurvrouw in Kortemark. Hij stormde de trap af en gaf een slag in het gezicht van de man die bij haar aanwezig was. Het slachtoffer was hierdoor drie dagen werkonbekwaam en kreeg ruim 1.700 euro schadevergoeding toegekend.

Op 4 november trok H. met een minderjarig meisje naar de woning van een andere vrouw in Kortemark. Het meisje nam een tuinkabouter van de vensterbank en gooide die stuk. Hierop schold H. de bewoonster uit en toen zij een raam opende, sloeg hij haar met een andere tuinkabouter in het gezicht. H. en het meisje namen daarna de benen.

H. kwam niet opdagen voor zijn proces. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat hij niet met de tuinkabouter sloeg, maar die wel “in de richting van de vrouw gooide”. De man liep in het verleden al meerdere veroordelingen op voor geweld. Hij kreeg ook al eens drie jaar cel voor brandstichting. (AFr)

The post Twintiger takelt vrouw toe met tuinkabouter in Kortemark: tien maanden naar de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Doctor Who en riskante slippertjes

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »

Duitse speurders starten nieuwe zoekactie naar Arian (6): jongen mogelijk in rivier gevallen en meegesleurd tot in Noordzee

Duitse speurders starten volgende week met een nieuwe zoekactie naar de 6-jarige Arian Arnold, de autistische jongen die al meer dan drie weken vermist is. De autoriteiten onderzoeken of het kind in een rivier is gesukkeld. Als dat het geval is, bestaat de kans dat Arians lichaam meegesleurd is tot in de Noordzee. “Iedereen stelt zich die vraag”, klinkt het

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland

Basisschool De Kleine Prins uit Menen is al een tijdje bezig met een project rond internationalisering en in dat kader is deze school een Europese Erasmus+-school geworden.
The post De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conner Rousseau (Vooruit) moet toch voor rechter verschijnen wegens racistische uitspraken over Roma-gemeenschap

Er komt dan toch een openbaar proces tegen de voormalige Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor zijn racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard.

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »