Studenten van Roeselaars BO-Solutions winnen de eerste Agoria Excell’erator Challenge

De BO-Solutions studenten Tristan, Dylan en Matteo, hebben met hun 360 graden-aanpak met glans de eerste editie van de Agoria Excell’erator Challenge gewonnen. De wedstrijd, georganiseerd door Agoria in samenwerking met het Excellentiefonds, richtte zich op leerlingen in de derde graad dubbele finaliteit (tso) of arbeidsmarktfinaliteit (bso) met interesse voor wetenschap en technologie.

Agoria in samenwerking met zeven West-Vlaamse maakbedrijven, bood technisch talent de kans om zich verder te ontwikkelen door een oplossing te bedenken voor een reëel probleem. De studenten konden kiezen uit tien uitdagingen, variërend van metaalbewerking tot machinebouw en -ontwerp.

De studenten van BO-Solutions kozen ervoor om een opspankaliber van een drie-assige freesmachine te herontwerpen naar een opspankaliber voor een vijfassige freesmachine, en dit ook te ‘maken’. Dit resulteert in verbeterde precisie, verhoogde productiviteit, een kortere doorlooptijd, efficiënter gebruik van grondstoffen en een duurzamere productie, wat uiteindelijk de klant ten goede komt.

Ontwikkeling en groei stimuleren

BO-Solutions gelooft sterk in jong talent en nam deel met een duidelijke visie: ontwikkeling en groei stimuleren. “We willen jongeren met trial & error kansen geven,” aldus Bart Vandepitte, CEO bij BO-Solutions. “Zij zijn de bouwstenen van de toekomst voor onze maakindustrie.”

Maar BO-Solutions wil hiermee evengoed een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met een job in techniek. “We zijn een sector met werkzekerheid en prachtige toekomstmogelijkheden, die met de komst van AI enkel maar zullen toenemen” dixit Bart. “Dit is voor ons ook een mooie opportuniteit om de krapte aan technische profielen op de arbeidsmarkt onder de aandacht te brengen, een actueel onderwerp dat we nu samen moeten aanpakken, overheid, scholen en bedrijven,” voegt Bart toe.

Real-life ervaring

Met deze Challenge helpen we de aanstormende generatie van technische denkers en makers mee te vormen. Ze kregen een unieke real-life ervaring bij BO-Solutions en daarmee zijn niet enkel hun technische vaardigheden aangescherpt, maar ook hun perceptie van een maakbedrijf werd -positief- bijgestuurd. Het was fijn om te horen hoe ze na afloop van de Challenge elk binnen hun eigen dromen een beter beeld hadden van hoe hun professionele toekomst eruit zal zien.

Daar doen we ‘t voor: jong talent laten groeien en leren, om hen uiteindelijk misschien wel hun plaats te laten vinden in de steeds evoluerende maakindustrie.”

Proficiat Tristan, Dylan en Matteo van PTI Kortrijk met jullie overwinning in de Agoria Excell’erator Challenge. Ook dikke proficiat aan de studenten van de firma Vandewiele met hun zilveren medaille, aan de Pilipili-studenten die met de publieksprijs gingen lopen en uiteraard alle deelnemers die hier als winnaars uitkomen.

En BO-Solutions wil vooral jongeren blijven inspireren en goesting geven om bewust te kiezen voor een job in onze maakindustrie.

The post Studenten van Roeselaars BO-Solutions winnen de eerste Agoria Excell’erator Challenge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Donorcentrum van Rode Kruis krijgt stek aan K in Kortrijk

Na 14 jaar verhuist het Donorcentrum van Rode Kruis Vlaanderen Kortrijk van de Doorniksewijk naar een gloednieuwe locatie in het centrum van de stad: het winkelcentrum K-Kortrijk. Met de betere ligging hoopt Rode Kruis op een stijging van 10 procent van de donors. Op dit moment is er vooral een tekort aan plasma.
The post Donorcentrum van Rode Kruis

Lees meer »

Leerlingen Ginsteschool vullen vijf zakken met zwerfvuil

Ondanks het barslechte herfstweer een tijdje terug, trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool De Ginste onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de mina-raad op pad om het centrum en aanpalende straten weer zwerfvuil te maken. “De kinderen waren zeer moedig en ondanks de geregelde regen- en hagelbuien bleven ze de
The post Leerlingen Ginsteschool

Lees meer »

The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We vonden het leuk van dit liedje de wereld in te sturen van twee ouders, die super gelukkig zijn met nieuw leven in hun leven”

Al zes maanden zijn Kato en Tom van The Starlings de trotse ouders van een dochter Nova. Het muzikale duo schreef dan ook een liedje ‘Supernova’. Zonder het te beseffen werkte Nova ook al mee aan haar songs, waarop ze later vast en zeker trots zal zijn.
The post The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We

Lees meer »

Na berichten over “pesterijen”: niet alleen Miss USA geeft er de brui aan, ook Miss Teen USA stapt plots op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »

100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge

Van donderdag tot en met zondag vond in Blankenberge een nieuwe editie plaats van de Havenfeesten. Dit event bood een mix van unieke schepen, muziekoptredens, vissersambachten, folklore en animatie. Dankzij het zonnige lenteweer lokte de vierdaagse een recordaantal bezoekers dit jaar.
The post 100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »