KIJK. Amerikaanse leerlingen slaan op de vlucht wanneer kidnapper hen op school probeert te ontvoeren

Bewakingsbeelden tonen hoe kinderen van de Black Forest Hills Elementary School in de Amerikaanse staat Colorado ontsnappen aan een ontvoeringspoging. Op de beelden is te zien hoe Solomon Galligan (33) het schooldomein betreedt. Hij rent het veld op waar de leerlingen spelen en grijpt een kind bij de kleren vast. Die kan zich net op tijd losrukken en wegrennen van de man. Solomon Galligan kan gevat worden door de politie en is aangehouden voor poging tot ontvoering. 

Meer krantenkoppen in België

De geldmachine achter Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Vijftigste huwelijksverjaardag van Daniel en Jenny

Op vrijdag 17 mei zijn Daniel Tant (74) en Jenny Mahieu (69) exact vijftig jaar getrouwd. Ze wonen in het Populierenhof in Langemark. De twee leerden elkaar kennen op een kermisbal in 1972 in feestzaal Casino in Langemark, waar twee jaar later ook het huwelijksfeest plaatsvond. Daniel werkte tijdens zijn beroepsloopbaan eerst in een tegelfabriek
The post Vijftigste huwelijksverjaardag

Lees meer »

Briljant voor Julien Waeghe en Simone Bullynck

Op 2 april 1959 beloofden Julien Waeghe en Simone Bullynck elkaar eeuwige trouw. 65 jaar later maken ze dit nog altijd waar en daarom vierden ze hun briljanten huwelijksjubileum met heel de familie in het parochiaal centrum van Westkapelle. Het koppel heeft drie zonen (Peter, Luc en Frank) en al voldoende klein- en achterkleinkinderen om
The post Briljant voor

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »