Buitenspeeldag Meulebeke boeiende indoor belevenis

Het weer gooide roet in het eten bij de organisatoren van de buitenspeeldag. De geplande activiteiten in openlucht op recreatiedomein Ter Borcht vielen letterlijk in het water. Gelukkig konden de organisatoren schuilen in de ruime sporthal.

Zo’n 230 kinderen waren op de afspraak om een leuke spel- en speelnamiddag te beleven die in het teken stond van dieren. Naast de grote, opblaasbare dierenconstructies kon men zich ook uitleven tijdens de dieren-yogasessies of kon men een leuke dierensnuit op het gezicht laten aanbrengen. Tussen de buien door bracht men een bezoek aan de minikinderboerderij of maakte men een wandeling met alpaca’s. (LB/foto Luc)

The post Buitenspeeldag Meulebeke boeiende indoor belevenis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie houdt vinger aan de pols na zware vechtpartij tussen Roma-clans in Sint-Niklaas: “Aanleiding was liefdeskwestie”

Goed tien dagen na de zware vechtpartij in de Breedstraat in Sint-Niklaas, waar twee Roma-families het met elkaar aan de stok kregen, is er meer duidelijkheid over de aanleiding. Alles blijkt te draaien om een liefdeskwestie die een familie uit het Gentse ‘geregeld wilde zien’, en waarvan nu ook beelden opgedoken zijn. De politie kwam massaal tussenbeide en houdt ook

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Amerikaans president Biden daagt Trump uit voor debatten in juni en september, Trump gaat akkoord

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump uitgenodigd om twee presidentiële televisiedebatten te houden, in juni en september. Dat zou gebeuren zonder de Commission on Presidential Debates, die de debatten normaal organiseert. Volgens Biden is de klassieke debatformule een te groot spektakel, dat te weinig focust op wat de kandidaten zeggen. Trump gaat akkoord met het

Lees meer »

Na zomerse temperaturen, komt onweer

Na een zonnig weekend volgt een eerder wisselvallige week. Zondagnamiddag blijft het nog wel vrij zonnig met in eerste instantie hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich echter stapelwolken die aan het einde van de namiddag kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, vooral langs de Franse grens.

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Socialistische vakbond ABVV voert actie aan station van Hasselt tegen hogere treintarieven voor jongeren en senioren

Aan het station in Hasselt heeft de socialistische vakbond ABVV vanochtend actie gevoerd tegen de verhoging van treintarieven voor jongeren, senioren en mensen met een verhoogde tegemoetkoming. De spoorwegmaatschappij NMBS heeft aangekondigd dat ze haar tarieven in 2025 zal wijzigen. Het ABVV vreest dat vooral kwetsbare mensen daarvan het slachtoffer zullen zijn.

Lees meer »

120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel

Lees meer »

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. De presentator heeft zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »