Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog”

De Buitenspeeldag in Lo-Reninge vond, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gewoon plaats zoals gepland. Een goede beslissing zo bleek achteraf. Het bleef de hele namiddag zo goed als droog en de kinderen genoten met volle teugen van de vele activiteiten.

Op de Buitenspeeldag worden geen programma’s uitgezonden op kinderzenders zoals Ketnet en Studio 100 TV zodat de kinderen gestimuleerd worden om buiten te spelen. Heel wat steden en gemeenten organiseren op de Buitenspeeldag tal van activiteiten. Maar de slechte weersvoorspellingen zaaiden twijfel waardoor verschillende lokale besturen beslisten om de Buitenspeeldag af te gelasten of uit te stellen naar een latere datum. Maar in Lo-Reninge lieten ze zich niet afschrikken door een beetje regen en ging het feest gewoon door zoals gepland.

De Ieperstraat in Reninge werd afgesloten voor het verkeer, zodat de kinderen veilig konden ravotten en plezier maken. Op de speelplaats van jeugdsite Oude Jongensschool was er een overvloed aan spelmateriaal te vinden. Van gekke fietsen tot glittertattoos en van reuzengezelschapsspellen tot tekenen met stoepkrijt: er was voor elk wat wils. Zelfs een kortstondige regenbui kon de pret niet bederven, want daarna bleef het lekker droog waardoor de kinderen ongestoord konden genieten van de Buitenspeeldag.

“Er kwamen misschien iets minder kinderen door de slechte weersvoorspellingen, maar het bleef gelukkig zo goed als droog”, zegt schepen van Jeugd Wout Cornette. “We kunnen terugblikken op een geslaagde Buitenspeeldag.” (KVCL)

The post Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zoektocht naar brutale handtassendief die drie slachtoffers maakt in anderhalf uur tijd: “Door die duw kwam vrouw (87) zwaar ten val”

“Deze persoon zouden we graag spreken.” Dat bericht en een foto van een jongeman op een koersfiets verspreidde de politiezone Rivierenland op zijn sociale media. De man op de foto wordt gezocht in het kader van een onderzoek naar drie brutale grijpdiefstallen in het centrum van Mechelen. “Twee van zijn slachtoffers, twee dames van 81 en 87 jaar oud, moesten

Lees meer »

Project vrijetijdssite in Bavikhove opnieuw uitgesteld door softwareprobleem: “Jammer dat we weer zes maanden verliezen”

Op de laatste gemeenteraad in Harelbeke werd het bestek, de gunningswijze en de raming al voor de derde keer goedgekeurd. Een softwareprobleem zorgde ervoor dat er procedurefouten waren gemaakt. “Het is jammer dat we weer zes maanden verliezen”, reageerde oppositielid Patrick Claerhout (N-VA).
The post Project vrijetijdssite in Bavikhove opnieuw uitgesteld door softwareprobleem: “Jammer dat we weer zes maanden

Lees meer »

5 gauwdieven opgepakt voor diefstallen op Tomorrowland: “Bij huiszoeking deel van de buit teruggevonden”

De Antwerpse politie heeft 5 Colombiaanse gauwdieven gearresteerd die vorig weekend actief zijn geweest op Tomorrowland. Eerder konden ze al 16 verdachten opgepakt op het festival zelf, nu zijn er nog 5 andere verdachten gevat tijdens een huiszoeking in Sint-Joost-ten-Node. De agenten vonden er gestolen gsm’s terug, 4000 euro, een stukgetrokken gouden halsketting en laptops.

Lees meer »

Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus 2024 verandert het strand van Middelkerke, bij het nieuwe casinogebouw SILT, in het bruisende hart van het Olympic Festival. Dit evenement brengt de olympische sfeer van Parijs naar België, met 17 dagen vol sport, muziek en festiviteiten.
The post Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke appeared first

Lees meer »

Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen

Het mooie weer van afgelopen weekend aan de kust zorgde daar voor een topweekend. Zo zakten er 300.000 dagtoeristen af en konden de kusthotels rekenen op een bezetting van bijna 95 procent. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.
The post Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fenomenale wielercarrière zit er nu echt op: Peter Sagan rijdt vandaag laatste mountainbikewedstrijd

Nu ook de volledige afscheid van de professionele wielersport. Peter Sagan (34) rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd als mountainbiker, zo stuurt zijn ploeg deze ochtend de wereld in. In juni zette Sagan al een punt achter zijn carrière op de weg, waar hij driemaal wereldkampioen werd. De Slowaak kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en werd tweemaal

Lees meer »

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Tadej Pogacar wint na de Giro ook de Tour, met indrukwekkende overmacht. En dus zoekt de Sloveen een nieuwe uitdaging.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump (zonder verband rond zijn oor) tijdens ontmoeting met Netanyahu: “Geen enkele president heeft gedaan wat ik voor Israël heb gedaan”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump bezocht in zijn resort in Florida. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu “nooit slecht” is geweest. Trump verscheen voor het eerst zonder verband om zijn oor sinds hij twee weken geleden werd neergeschoten door de twintigjarige Thomas Crooks.

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »