Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog”

De Buitenspeeldag in Lo-Reninge vond, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gewoon plaats zoals gepland. Een goede beslissing zo bleek achteraf. Het bleef de hele namiddag zo goed als droog en de kinderen genoten met volle teugen van de vele activiteiten.

Op de Buitenspeeldag worden geen programma’s uitgezonden op kinderzenders zoals Ketnet en Studio 100 TV zodat de kinderen gestimuleerd worden om buiten te spelen. Heel wat steden en gemeenten organiseren op de Buitenspeeldag tal van activiteiten. Maar de slechte weersvoorspellingen zaaiden twijfel waardoor verschillende lokale besturen beslisten om de Buitenspeeldag af te gelasten of uit te stellen naar een latere datum. Maar in Lo-Reninge lieten ze zich niet afschrikken door een beetje regen en ging het feest gewoon door zoals gepland.

De Ieperstraat in Reninge werd afgesloten voor het verkeer, zodat de kinderen veilig konden ravotten en plezier maken. Op de speelplaats van jeugdsite Oude Jongensschool was er een overvloed aan spelmateriaal te vinden. Van gekke fietsen tot glittertattoos en van reuzengezelschapsspellen tot tekenen met stoepkrijt: er was voor elk wat wils. Zelfs een kortstondige regenbui kon de pret niet bederven, want daarna bleef het lekker droog waardoor de kinderen ongestoord konden genieten van de Buitenspeeldag.

“Er kwamen misschien iets minder kinderen door de slechte weersvoorspellingen, maar het bleef gelukkig zo goed als droog”, zegt schepen van Jeugd Wout Cornette. “We kunnen terugblikken op een geslaagde Buitenspeeldag.” (KVCL)

The post Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Jos en Imelda vieren goud

Jos Verjans en Imelda Berx zijn allebei afkomstig uit Limburg. Jos is geboren in Hasselt in 1947 en Imelda zag het levenslicht in Bilzen in 1950.
The post Jos en Imelda vieren goud appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “op dit moment” geen intentie om Charkiv aan te vallen, maar troepen boeken “elke dag” winst

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »