Buitenspeeldag in Middelkerke uitgesteld door het slechte weer

Door het slechte weer beslist het gemeentebestuur van Middelkerke om de Buitenspeeldag 2024 uit te stellen naar woensdag 15 mei.

Aprilse grillen, veel wind en hevige regenvlagen met soms een portie hagel. Niet meteen leuke omstandigheden om een namiddagje buiten te spelen. Voor diensthoofd jeugd Tineke Van Hoof staat buitenspeelplezier en vooral veiligheid voorop. “Daarom beslisten we samen met onze burgemeester en schepen om de Buitenspeeldag, gepland voor woensdag 17 april, met een klein maandje uit te stellen naar woensdag 15 mei.”

“We bouwen in samenwerking met een externe firma een heus springkastelendorp op waar kinderen in openlucht naar hartenlust op kunnen ravotten. De voorspelde weersomstandigheden gooien dus roet in het eten. Al lijkt de wind wat af te zwakken, er kan potentieel veel regen uit de lucht vallen en wat mij betreft moet een Buitenspeeldag écht buiten doorgaan. Verplaatsen naar een latere datum leek ons de beste optie. Onze springkastelenleverancier is dan ook paraat en garandeert een heus speelparadijs”, besluit Tineke.

“Het is jammer, maar uitstel is zeker geen afstel. Op woensdag 15 mei zijn alle Middelkerkse kinderen opnieuw van harte welkom op de jeugdsite aan de Sluisvaartstraat in Middelkerke tussen 13 en 17 uur. Ik duim alvast voor een stralende lentedag”, aldus schepen voor Jeugd Natacha Lejaeghere.

The post Buitenspeeldag in Middelkerke uitgesteld door het slechte weer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »

Na Acid, breken ook TikTokkers Neal (19) en Senne (19) in op Tomorrowland: “Nu kunnen we het van onze bucketlist schrappen”

In hun laatste TikTok-stunt tonen Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster hoe ze wisten binnen te glippen op de weide van Tommorowland. Het duo kon uit handen van de security blijven en zo meegenieten van de laatste dag van het festival. “Het was echt insane, maar de inbraak was allesbehalve gemakkelijk”, klinkt het bij de TikTokkers.

Lees meer »

“Ik blijf dit doen zolang ik kan”: boeteling Christiaen Mortier (87) stapt al 72 jaar (!) mee in de Veurnse Boetprocessie

Op 28 juli wordt het stipt om 15.30 uur weer stil in hartje Veurne, want dat is het startschot voor de Boetprocessie, een traditie die de Sodaliteit van de Gekruisigde Zaligmaker al sinds de 17de eeuw in ere houdt. Christiaen Mortier (87) is een van de boetelingen die op zijn 16de startte als drager van de zwaarste beeldengroep ‘Verloochening van

Lees meer »

“Het probleem is het grootst in de kustduinen”: zo bestrijd je de rimpelroos, die niet zo onschuldig is als ze lijkt

De rimpelroos heeft vaak hele mooie roze en witte bloemen. Toch is de plant niet zo onschuldig als ze lijkt. “Ze ontneemt licht en ruimte van inheemse plantensoorten, waardoor die lokaal kunnen verdwijnen”, vertelt bioloog Wietse Chanet. De plant hoort hier dus helemaal niet thuis. Hoe is de rimpelroos tot hier geraakt? En wat kan je ertegen doen? Wietse Chanet

Lees meer »

President Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op zich te verenigen om de democratie te redden: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »