Buitenspeeldag in Middelkerke uitgesteld door het slechte weer

Door het slechte weer beslist het gemeentebestuur van Middelkerke om de Buitenspeeldag 2024 uit te stellen naar woensdag 15 mei.

Aprilse grillen, veel wind en hevige regenvlagen met soms een portie hagel. Niet meteen leuke omstandigheden om een namiddagje buiten te spelen. Voor diensthoofd jeugd Tineke Van Hoof staat buitenspeelplezier en vooral veiligheid voorop. “Daarom beslisten we samen met onze burgemeester en schepen om de Buitenspeeldag, gepland voor woensdag 17 april, met een klein maandje uit te stellen naar woensdag 15 mei.”

“We bouwen in samenwerking met een externe firma een heus springkastelendorp op waar kinderen in openlucht naar hartenlust op kunnen ravotten. De voorspelde weersomstandigheden gooien dus roet in het eten. Al lijkt de wind wat af te zwakken, er kan potentieel veel regen uit de lucht vallen en wat mij betreft moet een Buitenspeeldag écht buiten doorgaan. Verplaatsen naar een latere datum leek ons de beste optie. Onze springkastelenleverancier is dan ook paraat en garandeert een heus speelparadijs”, besluit Tineke.

“Het is jammer, maar uitstel is zeker geen afstel. Op woensdag 15 mei zijn alle Middelkerkse kinderen opnieuw van harte welkom op de jeugdsite aan de Sluisvaartstraat in Middelkerke tussen 13 en 17 uur. Ik duim alvast voor een stralende lentedag”, aldus schepen voor Jeugd Natacha Lejaeghere.

The post Buitenspeeldag in Middelkerke uitgesteld door het slechte weer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schorsing van 10 jaar en einde carrière Lucas Paqueta wegens het pakken van opzettelijke gele kaarten?

De Engelse voetbalbond (FA) heeft West Ham-spelmaker Lucas Paqueta (26) officieel aangeklaagd wegens betrokkenheid in een gokschandaal. De Braziliaanse middenvelder zou tijdens verschillende wedstrijden in de Premier League opzettelijk tegen een gele kaart zijn aangelopen, maar ontkent zijn betrokkenheid. Als hij schuldig bevonden wordt, riskeert hij volgens Engelse media een schorsing van maar liefst tien jaar.

Lees meer »

Wordt China koploper in artificiële intelligentie?

China heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van artificiële intelligentie (AI). Kan het land ook de wereldwijde koploper worden in AI, zoals het tegen 2030 vooropstelde? Wat betekent dat voor ons en de rest van de wereld? Dat onderzoeken Veerle De Vos en Tom Van de Weghe in een nieuwe aflevering van de podcast China voorbij de muur.

Lees meer »

“Grote porties en toch betaalbaar”: Christof en Mehmet openen in Koksijde restaurant volgens uniek concept in

Door de stijgende prijzen wordt het voor grote gezinnen moeilijk om nog op restaurant te kunnen gaan aan de kust. Daar willen kok Christof De Pelsmaeker en zijn vennoot Mehmet Haxhijaj verandering in brengen. “Bij ons kun je à volonté eten voor maar 35 euro.”
The post “Grote porties en toch betaalbaar”: Christof en Mehmet openen in Koksijde restaurant

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

Saar (22) krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »

‘Spider Siem’ (7) verliest vlak voor zijn verjaardag strijd tegen leukemie: “Rust nu maar zacht, mijn allerliefste superheld”

Hun grote schat, hun superheld Siem (7) uit Booischot is niet meer. Drie maanden nadat er voor de tweede maal leukemie vastgesteld werd, stopte zijn leventje, op de drempel van zijn achtste verjaardag. In een rauw en oprecht gesprek vertellen zijn ouders over de rollercoaster aan emoties, de trots en immense liefde voor hun zoon: “Siem heeft immens gestreden en

Lees meer »

Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé Kattegat: “Dit stond al lang op mijn bucketlist”

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) namen een tweetal maanden geleden de voormalige Bistro Den Dikke Buuk over en transformeerden de zaak in Muziek & Sfeercafé Kattegat. Tijdens de inloopperiode is het nog een beetje zoeken naar een juist evenwicht, maar beide uitbaters kijken met vertrouwen naar de toekomst.
The post Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé

Lees meer »