Stad Oostende annuleert activiteiten in het kader van Buitenspeeldag door slechte weersvoorspellingen

Op woensdag 17 april waren aan diverse ontmoetingscentra heel wat buitenactiviteiten voorzien voor Buitenspeeldag.

Door de slechte weersomstandigheden die voorspeld worden, ziet de stad Oostende zich – net zoals vele andere gemeenten – jammer genoeg verplicht om deze activiteiten uit veiligheidsoverwegingen te annuleren.

The post Stad Oostende annuleert activiteiten in het kader van Buitenspeeldag door slechte weersvoorspellingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Culturele kring Ic Dien Deerlijk bezoekt concentratiekampen

In het kader van V-dag (het einde van de Tweede Wereldoorlog op 8 mei) organiseerde de Deerlijkse culturele kring Ic Dien een uitstap naar Krakau (Polen). Het initiatief werd in goede banen geleid door Dirk Demeurie en Youri Putman. Tijdens het driedaags bezoek bracht de 40-koppige delegatie onder meer een bezoek aan de concentratiekampen van
The post Culturele kring

Lees meer »

“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof.

Lees meer »

Brugge hoest de helft van de kosten voor de heraanleg van de Sint-Jorisstraat op

“Waarom hoest de Stad Brugge de helft van de kosten voor de heraanleg van de Sint-Jorisstraat op, als de onderaannemer een fout gemaakt heeft?” Met die woorden hekelde oppositieraadslid Stefaan Sintobin (VB) tijdens de gemeenteraad de ‘slechte’ onderhandelingen van het stadsbestuur.
The post Brugge hoest de helft van de kosten voor de heraanleg van de Sint-Jorisstraat op appeared first

Lees meer »

LIVE GAZA. “Israël probeerde vervolging ICC af te wenden door intimidatie, spionage en hacking”

Volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in de Gazastrook, red.) van het Internationaal Strafhof (ICC) al sinds 2015 probeert af te wenden. Onder meer de toenmalige hoofdaanklager werd geïntimideerd opdat ze geen onderzoek zou openen. “U wil niet verzeild raken in zaken die de veiligheid

Lees meer »

Zwerm bijen nestelt zich op bushalte, imker schiet te hulp

Wie zaterdagmiddag de bus wou nemen in de Zandstraat in Haasdonk, stond niet alleen te wachten. Een zwerm bijen had er zich genesteld bovenop de bushalte. Het informatiebord van de halte werd volledig ingepalmd door de bijen. De brandweer en een imker kwamen ter plaatse om de dieren weg te halen. Allicht waren de dieren afkomstig uit de bijenkasten van

Lees meer »

Brugge Mariastad bestaat vijftig jaar

De vzw Brugge Mariastad werd ontvangen op het Stadhuis in Brugge, dit naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan. De vzw is in 1974 gestart onder de naam Comité Brugge Mariastad, dit door toedoen van Kannunik Berquin. Ze zegent om de zoveel maanden nieuwe Mariabeeldjes in, in nissen van woningen in Brugge. Voorzitter van Brugge Mariastad,
The post Brugge Mariastad

Lees meer »

Raket van Noord-Korea belandt in zee, schending van VN-resoluties

Noord-Korea heeft een raket afgevuurd, die in de zee is terechtgekomen. Dat zeggen Japan en Zuid-Korea. Eerder vandaag had het communistische regime van Noord-Korea laten weten dat het deze week met een raket een satelliet de ruimte in zou sturen. VN-resoluties verbieden Noord-Korea om ballistische raketten te lanceren.

Lees meer »

Nieuw subsidiereglement voor onderhoudsarme groendaken

Gemeente Koksijde heeft een nieuw subsidiereglement gelanceerd om een extensief groendak aan te leggen: meer groen op de daken van Koksijde. Een groendak biedt extra isolatie tegen koude en warmte, vertraagt de afstroming van neerslag en verlengt de levensduur van je dak omdat de brandende zon niet op je dakbedekking schijnt. Aangenamer wonen Schepen van
The post Nieuw subsidiereglement

Lees meer »

Twee agenten aangevallen op de Platse in Brugge in aanloop naar stadsderby

In de aanloop naar de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge zijn zondag twee verkeersagenten aangevallen op de Platse in Brugge. Ze raakten daarbij gewond. Zo meldt de lokale politie van Brugge. Verder waren er nog geen noemenswaardige incidenten. Op de Platse verzamelden zo’n 5.000 Club supporters.
The post Twee agenten aangevallen op de Platse in Brugge in

Lees meer »

Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”
The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »