Tom De Geeter lanceert magazine Accolades #2 met onder meer bijdrage van Xzibit

Na de eerste editie van Accolades in 2022, presenteert Tom De Geeter (42) opnieuw een brede waaier aan rappers, producers en dj’s die hun favoriete mensen in de spotlight zetten. De magazine ‘Accolades #2 – artists present hidden gems’ kon onder meer rekenen op bijdragen van Aloe Blacc en Xzibit. “Sommige namen had ik niet verwacht binnen te halen”, zegt de Kortrijkse illustrator.

Heb je je ooit afgevraagd wie je favoriete artiesten bewonderen? Tom De Geeter interviewde er bijna tweehonderd en stelde hen deze twee vragen: wie wil je eren en waarom? “Ik ben al een paar jaar geleden tijdens corona begonnen met mijn interviews. In tegenstelling tot de eerste Accolades met voornamelijk rockartiesten, strikte ik nu enkele mooie namen uit de hiphopscene. Ik vroeg hen naar mensen die meer respect en erkenning verdienen. Iedereen kent wel iemand die al duizend keer verder zou moeten staan of waarom je niet begrijpt waarom een bepaald figuur niet meer gekend is. Ik vond het een leuk idee om minder bekende mensen te leren kennen via grotere artiesten. Accolades is heel breed. De uiteenlopende antwoorden liggen niet per se in het hiphopgenre. Ik wou dat mensen eerlijk, oprecht en passioneel antwoordden.”

“Ik vroeg hen naar mensen die meer respect en erkenning verdienen. Iedereen kent wel iemand die al duizend keer verder zou moeten staan”

Accolades #2 telt 48 pagina’s en kost 10 euro. “De eerste editie was een boek, nu geef ik een magazine uit en dat wil ik ook doen voor de volgende Accolades. Het medium magazine en de stijl kloppen beter bij het concept. Daarnaast merk ik dat de verkoop van een boek meer hoogdrempelig is en de aankoopprijs van een magazine ligt ook gewoon lager”, vertelt Tom. “Met de opmaak van Accolades komen al mijn interesses en kwaliteiten samen: grafisch ontwerp, illustreren, interviews afnemen en muziek aanraden zoals ik doe in mijn platenwinkel Crate Records. De magazines passen perfect als product in de winkel.”

Tom De Geeter vierde de uitgave van Accolades #2 met een releaseparty met dj Grasshoppa op dinsdag 30 april in Crate Records op het Overbekeplein. Meer informatie en de magazine bestellen kan via www.craterecords.be.

The post Tom De Geeter lanceert magazine Accolades #2 met onder meer bijdrage van Xzibit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs

De Prijs Johan Windels, die jaarlijks door CD&V wordt uitgereikt aan een verdienstelijke persoon of organisatie, gaat dit keer naar het kermiscomité van Sint-Henricus (foto) met Philip Slabbinck als voorzitter.
The post Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Polen trekt miljarden uit voor versterking oostgrens

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als Zwitsere Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die omwille van een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gedekwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

Lees meer »