Man (70) komt onder hefbrug terecht terwijl hij aan auto sleutelt en sterft ter plaatse

Een man van 74 is om het leven gekomen bij een tragisch ongeval in een loods langs de Sint-Jansstraat in Beveren-Leie. Hij raakte gekneld tussen een auto waaraan hij werkte en de hefbrug waarop het voertuig stond. 

Meer krantenkoppen in België

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.

Lees meer »

Tientallen obussen worden uit de ringvaart gehaald in Brugge

In Brugge worden deze voormiddag enkele tientallen obussen uit de Ringvaart gehaald, in de buurt van de Kazernevest. Duikers van de brandweer ontdekten ze eind vorige maand bij toeval tijdens een oefening en brachten er 2 naar boven. Maar omdat het er zo veel zijn, komt vandaag ook de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Het gaat om obussen uit de Eerste

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo (Open Vld) “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”,

Lees meer »

David Vandyck uit Zedelgem: “’Kijk Naar Mij’ is de song waar ik het meest trots op ben en waarvoor ik samenwerkte met Douwe Bob”

Na o.a. ‘Licht Aan De Overkant’ en ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’, twee nummers die vlotjes hun weg vonden naar de top 10, verschijnt aanstaande vrijdag de gloednieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck, een nummer dat hij schreef met zijn goede vrienden Douwe Bob en Stijn van Dalen. Met landgenoot en kameraad Mitch Mues schreef David de Franstalige passage

Lees meer »

Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

De Italiaanse autoriteiten hebben Fiat Topolino’s in beslag genomen omdat er een Italiaans vlaggetje op de wagens is geplakt, maar eigenlijk zijn ze in Marokko in elkaar gezet. Die auto’s werden geblokkeerd in de haven van Livorno vanwege mogelijke overtredingen van de ‘Made in Italy’-wet, waardoor moederbedrijf Stellantis zelfs zijn sportwagen Alfa Romeo Milano moest omdopen tot Junior.

Lees meer »

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Zijn 31-jarige compagnon is nog steeds spoorloos. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerismeautoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »