Tot twee jaar cel voor cocaïnehandel in Tielt, liefst 90.000 euro verbeurdverklaard

Een 24-jarige man uit Tielt en een 22-jarige man uit Meulebeke hebben voor de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen voor drugshandel. Voor de Tieltenaar is die straf voor de helft met uitstel. Ook twee chauffeurs werden veroordeeld.

Op 20 mei 2022 liep I.A. in Tielt tegen de lamp. De 24-jarige Tsjetsjeen had een blikken sigarettendoos met daarin 1.000 euro bij zich, evenals een gripzak met zeven gram cocaïne. De Tieltenaar bekende dat hij sinds een tweetal weken dagelijks zeven gram van het witte poeder verkocht.

Minderjarigen betrokken

Verder onderzoek wees uit dat I.A. samenwerkte met Y.A. (22) uit Meulebeke. Die ontkende eerst dat hij drugs verkocht, maar bekende later dat hij op twee maanden tijd 300 gram cocaïne had verkocht. De twee lieten zich geregeld rondvoeren door C.N. (55) uit Tielt. Ook W.V. (47) uit Pittem trad op als chauffeur. I.A. en Y.A. betrokken ook minderjarigen in hun handeltje.

I.A. kreeg uiteindelijk twee jaar cel, de helft met uitstel, en zag 20.000 euro verbeurd. Y.A. kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg twee jaar effectief. Ten aanzien van hem werd liefst 70.000 euro verbeurdverklaard.

De chauffeurs kregen elk zes maanden cel. Voor W.V. is die straf voor de helft voorwaardelijk. (AFr)

The post Tot twee jaar cel voor cocaïnehandel in Tielt, liefst 90.000 euro verbeurdverklaard is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Spelen voor goud met Fredje

Het themaconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia stond dit jaar in het teken van de olympische spelen onder de paraplu ‘Spelen voor Goud’.
The post Spelen voor goud met Fredje appeared first on KW.be.

Lees meer »