Na schietpartij op terras in Schaarbeek: oude Albanese familievete mondt opnieuw uit in ‘bloedwraak’

De man die zondagavond is neergekogeld terwijl hij op een terras in Schaarbeek een drankje nuttigde, is slachtoffer van een oude Albanese familievete die teruggaat tot 1994. De 44-jarige Augustin Kaza kreeg vier kogels in hoofd en borstkas, en verkeert in levensgevaar.

 

Meer krantenkoppen in België

“Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18 mei op nieuwe locatie

Vorig jaar organiseerde zaalvoetbalploeg RFC Aux Trois de eerste editie van de Brocacup in Boezinge. Dit jaar staat hun tweede editie gepland op zaterdag 18 mei en ze verhuizen van locatie naar KVK Westhoek. Voor de finale voorzien ze een eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Dieter Sohier.
The post “Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “1.900 aanbiedingen voor 600 geiten”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt wordt door geiten. Zo zouden er 600 geiten op het eiland leven, in tegenstelling tot 100 mensen. De burgemeester van het desbetreffende eiland lanceerde een campagne om geiten ter adoptie te stellen, wat een enorm succes blijkt te zijn, dat schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden bruiloft van Etienne en Monique

Etienne (75) en Monique (71) vierden hun gouden bruiloft in het Bourgondisch Schild in Diksmuide op 5 mei. Het koppelt deed dat in het gezelschap van hun twee dochters en zoon, vijf kleinkinderen, de twee broers van Etienne en de broer en zus van Monique. Etienne en Monique trouwden 50 jaar geleden op 11 mei
The post Gouden bruiloft

Lees meer »

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »