Zeven jaar cel gevorderd voor verkrachting van minderjarigen tegen medebeklaagde van Sven Pichal

Het openbaar ministerie heeft zeven jaar cel gevorderd tegen B. D. (36), een voormalig productieassistent die vervolgd wordt voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werd opgepakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Daders filmden verkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, heeft de feiten ook gefilmd en de beelden gedeeld op Snapchat, zo blijkt. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een wespenfobie?

“De Aziatische hoornaar wordt het zichtbaarste insect in Vlaanderen”, zo stelden onderzoekers afgelopen weekend over de invasieve exoot. Straffer: volgens de wetenschappers hebben we de strijd tegen de forse wesp verloren. Wat betekent dat voor Vlamingen die lijden aan een wespenfobie of spheksofobie? Hoe kijken zij naar deze evolutie? En hoe bereiden ze zich voor op de zomermaanden?

Lees meer »

Jan Bakelants breekt in ‘Special Forces’ en Davina haalt dankzij Loïc toch de finish van loodzware klimloop

Uitgeput en afgepeigerd. Aflevering vier van ‘Special Forces’ werd het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen onderschatte rekruut Loïc Van Impe (30) en advocate Davina Simons (28), een dame met ijzeren wil. En terwijl het kwik naar 35 graden steeg, smolten ook de pantsers en deed Jan Bakelants (38) een opmerkelijke biecht over zijn wielercarrière: “Het had beter gekund.”

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Plantrekkers

01:00 De doorrekening van partijprogramma’s door het Federaal Planbureau heeft weer veel meer aandacht gekregen dan ze verdient. We zullen niet blijven herhalen dat ze daar niet kunnen rekenen, moeder snijd…

Lees meer »

ANALYSE. Waarom Biden de oorlog in Gaza vergelijkt met die in Afghanistan (en Israël nog eenzamer dan Rusland dreigt te worden)

De Amerikaanse president Joe Biden dreigt ermee om Israël geen wapens meer te leveren als het Rafah aanvalt. Dat is lastig voor een leger dat nu al munitie te kort schijnt te hebben. Maar er hangt de Joodse staat nog iets veel ergers boven het hoofd, zegt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Biden vergelijkt de oorlog op de Gazastrook met

Lees meer »

Leesgroep bibliotheek viert 10 jaar: “Een soort therapie”

Liefhebbers van het betere boek kennen de leesgroep van de bibliotheek al langer. Deze bonte boekenbende komt zowat elke anderhalve maand samen om literatuur te bespreken vanuit hun eigen beleving. Het initiatief bestaat al tien jaar.
The post Leesgroep bibliotheek viert 10 jaar: “Een soort therapie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van ex-AA Gent-speler Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische militairen bezig met invallen in Oost-Rafah – VUB wil uit project met Israëlische instellingen stappen

Het Israëlische leger (IDF) is woensdag bezig met invallen in het oosten van Rafah, de stad in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt het IDF. Het leger spreekt zelf van een “precieze contraterreuroperatie”. Qatar roept de internationale gemeenschap intussen op tot actie om een “genocide” in Rafah te voorkomen, nu het Israëlisch leger een grootschalig

Lees meer »

Gelijkheidsstraat in het nieuw

Onder de noemer ‘Beter in mijn straat’ geeft Stad Oostende drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners. De Gelijkheidstraat mag de spits afbijten en wordt in mei onder handen genomen.
The post Gelijkheidsstraat in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »