Vier van duurste woonzorgcentra zijn ondermaats

Vier van de tien duurste woonzorgcentra in Vlaanderen kregen een negatief inspectierapport. Dat schrijft De Morgen maandag op basis van cijfers van ouderenorganisatie Okra, die de cijfers opvroeg bij het Vlaams Departement Zorg.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de draaischijf leerde werken”

Stefans Pottery in Roesbrugge bestaat tien jaar en gaat voluit voor het doorgeven van de liefde voor het ambacht door het organiseren van driedaagse en tweedaagse workshops met mogelijkheid tot overnachten in Stefans Pottery B&B of bevriende B&B in de nabijheid.
The post Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de

Lees meer »

Tine Embrechts maakt tv-programma over menopauze

De menopauze. Elke vrouw maakt het mee, en toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over. Daar wil Tine Embrechts (48) iets aan doen. Dit najaar is ze te zien in de driedelige reeks ‘Menopauzia’, waarin ze zich met behulp van Barbara Sarafian en Els Dottermans voorbereidt op de overgang.

Lees meer »

PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »

Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke

Tijdens het verlengde pinksterweekend, van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei, heeft de 31ste editie plaats van Hof & Huys, de tuin- en lifestylebeurs op het kasteeldomein d’Aertrycke aan de Zeeweg.
The post Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik denk dat België de halve finale niet overleeft”

Het is vanavond erop of eronder voor Mustii, de Belgische inzending voor het Eurosongfestival in Zweden. In de tweede halve finale neemt de 33-jarige zanger het op tegen 15 andere kandidaten. De inzet: één van de tien finaleplaatsen. In onze podcast de HLN Mediawatchers schat componist Miguel Wiels de kansen in van Mustii: “Een zanger met weinig uitstraling, met zeen

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »

Controverses rond ‘Helldivers 2’ en ‘Stellar Blade’, nieuwe ontslagrondes en eindelijk (een beetje) nieuws over opvolger Nintendo Switch

Eve uit ‘Stellar Blade’ heeft meer kleren aan dan beloofd, pc-gamers willen geen PlayStation-account aanmaken om ‘Helldivers 2’ te spelen en ‘Escape from Tarkov’ tracht de achterban te pluimen. Heel wat controverses in de gamingwereld de afgelopen weken. Ondertussen vallen er opnieuw ontslagen en bevestigt Nintendo eindelijk dat er een opvolger komt voor de Switch. Op een datum of details

Lees meer »

Burgerbelangen informeert tijdens gemeenteraad in Wingene naar stand van zaken Centrumschool

Fractieleider Fabienne Allaert (Burgerbelangen) interpelleerde tijdens de jongste gemeenteraad naar de stand van zaken omtrent de nieuwbouwplannen van de Centrumschool. Omwonenden hadden beroep aangetekend tegen die plannen, waarna de provincie de vergunning weigerde. Projectontwikkelaar Heem Invest probeert een compromis te vinden.
The post Burgerbelangen informeert tijdens gemeenteraad in Wingene naar stand van zaken Centrumschool appeared first on KW.be.

Lees meer »