Vandalisme op de bus verdubbeld op vijf jaar tijd

In 2023 werden 37 schadedossiers ingediend voor vandalisme op bussen van De Lijn. Dat is een verdubbeling tegenover de 19 dossiers in 2019. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

 

Meer krantenkoppen in België

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge grijpt tegen Fiorentina naast Europese finale in Conference League

Competitieleider Club Brugge heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Conference League. Nadat de heenwedstrijd vorige week met 3-2 verloren werd in Firenze, raakte Club in de terugwedstrijd van de halve finales niet verder dan een 1-1-gelijkspel.
The post Club Brugge grijpt tegen Fiorentina naast Europese finale in Conference League appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG. Spelers van Club komen aan aan Jan Breydel

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? In onderstaande liveblog zit u een hele dag op de eerste rij voor alle

Lees meer »

Crevits: “Werken moet lonen, maar als het minder gaat moet er ook ademruimte zijn”

Voldoende mensen aan het werk krijgen en dat werk ook laten lonen, maar tegelijkertijd mensen ook de nodige ademruimte geven om voor zichzelf en elkaar te zorgen. Met die boodschap sprak Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) de achterban toe op Rerum Novarum. Naar aanleiding van het feest van de christelijke arbeidersbeweging zakte Crevits af naar het West-Vlaamse Lichtervelde.

Lees meer »

Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje

In de Ezelstraat 155 opende Pascale Callens (58) café ‘t Ezelpoortje. “Voor mij is het belangrijk dat ook dames, die eens alleen iets komen drinken zich welkom en op hun gemak voelen”, zegt Pascale, die dien als zaalverantwoordelijke bij Oud Gemeentehuis werkte.
The post Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »