Sint-Andreasmiddenschool verbroedert met Waals lyceum

Leerlingen van het tweede jaar van de Sint-Andreasmiddenschool hebben verbroederd met leeftijdsgenoten van het Lycée Martin V uit Louvain-la-Neuve. “Onze school organiseert al enkele jaren een taaluitwisseling want taal leer je het best al doende”, zegt leerkracht Wouter Slabbinck. Het bezoek aan Oostende ging gepaard met een stadszoektocht waarbij de Oostendse leerlingen samen met een Waalse pennenvriend de opdracht afwerkten.“ Communicatie in de vreemde taal was de sleutel tot succes, want de opdrachten waren in beide landstalen. De leerlingen moesten ook mensen in beide talen interviewen”, luidt het. (EFO/foto EFO)

The post Sint-Andreasmiddenschool verbroedert met Waals lyceum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“KVK redt zich wel en dan oogt de toekomst in 1A mooier”: Ex-ceo Matthias Leterme hoopvol over situatie KV Kortrijk

Wat zou Matthias Leterme denken van dat gedenkwaardige seizoen van KV Kortrijk, zo lang een vogel voor de kat maar plots op nog maar drie stappen van de redding? Blijkt dat de ex-ceo van KVK danig positief denkt. “Charleroi wordt moeilijk maar niet onoverkomelijk en het verschil met Lommel en Deinze is groot, ik geloof echt wel dat ze zich

Lees meer »

LIVE. Trucker was ooggetuige van drieste aanval in Normandië: “Cipier lag op de grond, met bebloede handen aan zijn hoofd”

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »

Patisserie Courcelles sluit na bijna 37 jaar: “Ik ga mijn klanten missen”

De Doorniksestraat neemt binnenkort afscheid van een geliefde patisserie. Na bijna 37 jaar sluit Patisserie Courcelles de deuren op 15 juli. “We zagen hier kinderen en kleinkinderen passeren. Ook al wonen ze intussen in Gent, ze blijven terugkeren voor onze klaaskoeken, marsepein, bokkenpootjes en huisgemaakte melocakes”, vertelt zaakvoerder Valérie Demey (55).
The post Patisserie Courcelles sluit na bijna 37

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal worden: “Een boodschap van hoop voor de toekomst”

Vorige dinsdag stond het jaarlijkse feest van Dominiek Savio helemaal in het teken van ‘Back To The Future’. Hoogtepunt van de dag was het begraven van een tijdscapsule aan het kasteel. Die zal pas in 2058, op de honderdste verjaardag van Dominiek Savio, weer opgegraven worden.
The post Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

Israëlisch leger roept burgers in oosten van Rafah op tot evacuatie

Het Israëlische leger heeft de inwoners van Rafah, in het zuiden van Gaza, opgeroepen om onmiddellijk meer gebieden van de stad te verlaten. De mededeling werd op het berichtenplatform X geplaatst. De inwoners worden opgeroepen om vooral de gebieden in het oosten van de stad te verlaten. De Verenigde Staten hebben nochtans gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren aan

Lees meer »

Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker

Zaterdagavond 3 mei, Royal Knokke FC verslaat kampioen La Louviere met 0-3. De vorige matchen, uit bij Antwerp B en thuis tegen Union Namur, werden ook gewonnen. Na de recente negen op negen, prijken de jongens van T1 Jannes Tant op positie drie.
The post Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker appeared first on KW.be.

Lees meer »