Schotse premier neemt ontslag en ontwijkt zo motie van wantrouwen

Premier Humza Yousaf neemt ontslag, om een motie van wantrouwen tegen zichzelf voor te zijn. De beslissing komt na een moeilijke periode voor zijn partij, de SNP. Een nieuwe strijd voor het Schotse leiderschap barst los.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits

Langs de Bollestraat in Gits bij Hooglede gebeurde er vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een ongeval. Een jongeman was er met zijn tractor met aan aanhangwagen op weg toen het ter hoogte van een bocht verkeerd liep.
The post Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bert en Michiel organiseren allerlaatste fuif ooit in zaal ISO: “Iedere Izegemnaar ging hier al uit de bol”

Er is geen Izegemnaar ouder dan dertig die nog nooit de benen heeft losgegooid tijdens een fuif in het ruim vijftigjarig bestaan van zaal ISO. Nu ze deze zomer definitief onder de sloophamer verdwijnt, willen Bert Deplae (41) en Michiel Delheye (28) nog een allerlaatste fuif organiseren, als knipoog naar de tijd dat die er hoogtij vierden.
The post

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »