Rus steekt twee Oekraïners dood in Duitsland: “Ze waren aan het revalideren van oorlogswonden”

Twee Oekraïners zijn zaterdag doodgestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Volgens Kiev gaat het om militairen die aan het revalideren waren van de verwondingen die ze opgelopen hadden in de oorlog met Rusland. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden. 

Meer krantenkoppen in België

Paul Van Tigchelt bij Luk Alloo: “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik naar een ander land”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Aan de beurt: minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD). “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik met mijn kinderen naar een ander land”, zegt hij. Wie hij graag bij Open VLD zou willen? “Elio Di

Lees meer »

Worden verkiezingsbeloftes in Polen waargemaakt? “Als je nu voor de openbare omroep werkt, moet je de partij van premier Tusk voortrekken”

Meer dan een half jaar geleden heeft de Poolse kiezer beslist om Donald Tusk een nieuwe kans te geven als premier. Een van zijn belangrijkste beloftes was om de publieke media uit de invloedsfeer van de vorige regering te halen. De openbare omroep zou weer onpartijdig worden. VRT NWS trok naar Polen om te kijken hoe het daarmee staat.

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Zwitserland wint een tumultueus Songfestival: Nemo is eerste non-binaire artiest die daarin slaagt

In Malmö heeft Nemo met Zwitserland het Songfestival gewonnen. Die schrijft daarmee geschiedenis, want de artiest is de eerste openlijk non-binaire artiest die daarin slaagt. Daarmee komt een wel zeer tumultueuze 68ste editie van het liedjesfestijn tot zijn einde. Een jaargang waarbij het nauwelijks over muziek ging. Des te meer over de controversiële deelname van Israël en de diskwalificatie van

Lees meer »

FlixBus op weg naar de beurs

17:34 De succesvolste speler in het geliberaliseerde Europese openbaar vervoer wil begin juni naar de beurs Flix mikt daarbij op een waardering van ongeveer 4 miljard euro.

Lees meer »