Hertens Troef buigt voor Manilli Vanilli in interclub: “Werden letterlijk afgetroefd”

In café Den Hert is maandag de laatste kaartavond van het Heulse Interclub Kampioenschap gehouden. De drie kaartersclubs van Heuleplaats – Hertens Troef, Kameegoan en Manilli Vanilli – streden voor de wisseltrofee. De trofee gaat voor een jaar naar Manilli Vanilli, van café Dudu.

Het interclubkaarting kreeg een onverwacht einde. Tot de aanvang van de laatste speeldag stond kaartersclub Hertens Troef van café Den Hert aan de leiding. In de laatste rechte lijn naar de beheerde trofee kreeg die het zwaar te verduren. Manilli Vanilli, de club met als thuisbasis café Dudu, had haar beste spelers afgevaardigd. Met succes. Ze wonnen liefst de helft van alle spellen. Daardoor werd Manilli Vanilli de grote winnaar van de avond en meteen ook de eindwinnaar van deze ‘competitie van de vriendschap’. De wisseltrofee mag nu een jaar in café de Dudu pronken.

Druk nagekaart

Na de afstraffing van Hertens Troef, de klinkende overwinning van Manilli Vanilli en de afgang van uitredend kampioen Kameegoan, van café Kameleon, die dit jaar laatste is, werd er nog druk nagekaart aan de toog. De drie clubs zijn alvast allen kampioen in sfeer en gezelligheid.

Het interclubkampioenschap bestaat uit zes kaartavonden. Ieder café neemt twee avonden voor zich. De clubs sturen elk acht spelers. Secretaris Walter Deleu is het wakend oog en leidt alles in goede banen.

Walter is behalve secretaris van deze competitie ook lid van Hertens Troef. “Het is een plezante competitie. Je leert er elkaar kennen in een vriendschappelijke sfeer. Dit jaar zijn we afgetroefd door Manilli Vanilli. We stonden van het begin tot het einde aan de leiding, maar gaan kopje onder in de laatste rechte lijn. Ze zijn waarschijnlijk op hoogtestage geweest”, lacht Walter.

Een goeie kaarter heeft volgens Walter drie eigenschappen: “Je moet het spel kunnen volgen, slim spelen en een dosis geluk hebben bij het delen.”

The post Hertens Troef buigt voor Manilli Vanilli in interclub: “Werden letterlijk afgetroefd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze is een deel van mij”: familieman Alexander Blessin laat feestgedruis aan zich voorbijgaan om te vieren met vrouw Charlotte en dochters

Bestuur, spelers en fans huilden. Maar het grootste emo-moment? Union-trainer Alexander Blessin rende na het laatste fluitsignaal de tribune in op zoek naar zijn deels verlamde vrouw Charlotte. Knuffels en mooie woorden volgden. “Wat ik tegen haar gezegd heb na de match? Oh, zoveel dingen. Ongetwijfeld dat ik van haar houd.”

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

Marc Degryse is duidelijk: “Union moet vanavond winnen op Club Brugge wil het nog kampioen worden”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als Israël dit Songfestival wint? “Het Israëlische nummer is catchy maar als het wint zal dat niet de reden zijn”

Palestijnse vlaggen buiten, niets dan kleurrijke vlaggen en artiesten binnen. Het contrast tussen het protest buiten het decor van het Songfestival met het feestgedruis binnen is groot. “Het festival heeft zogenaamd niets met politiek te maken, maar de slogan ‘united by music’ valt nu wel wat op een koude steen.” Insider Eva De Poorter is in Malmö en zat middenin

Lees meer »

Rusland trekt soldaten terug uit Armenië

Rusland gaat een aantal soldaten en grenswachters terugtrekken uit Armenië. Dat heeft de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd, een dag na een gesprek van Poetin met de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische legerchef eist politieke strategie voor Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter volgde getuigenis Stormy Daniels in de rechtszaal: “Trump haalt een belerend vingertje boven”

Stormy Daniels nam gisteren voor een tweede keer plaats in de getuigenbank in de rechtbank in New York. Deze keer voor een stevig kruisverhoor door de advocaten van Donald Trump. Onze Amerika-correspondente Romina Van Camp volgde de getuigenis van Stormy Daniels exclusief van in de rechtszaal. De strategie van de verdediging was duidelijk: Daniels portretteren als een gekke, onbetrouwbare en

Lees meer »