BV 24/7. Van Frances Lefebure tot Kato van The Starlings: zo vierde bekend Vlaanderen Moederdag

The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. 

Meer krantenkoppen in België

Zeven radiologen uit Antwerps ziekenhuis op non-actief gezet, vorig jaar moesten ook al drie radiologen van ziekenhuis in Gent vertrekken

Opschudding in het ZNA Cadix, het grootste en nieuwste ziekenhuis binnen de Antwerpse ring: daar zijn zeven radiologen – dat is de hele dienst radiologie – op non-actief gezet. De diagnoses die ze voerden, bleken niet altijd volledig of correct. “De afmetingen van een tumor werden bijvoorbeeld verkeerd ingeschat”, zegt hoofdarts Katrien Bervoets. Eén van de radiologen reageert vol ongeloof

Lees meer »

Oostendse Gaëlle Bouzin wordt bij Nederlandse Landstede Hammers eerste vrouwelijke hoofdcoach

De Nederlandse basketbalploeg Landstede Hammers stelt de Oostendse Gaëlle Bouzin aan als nieuwe hoofdcoach, zo maakte het team donderdag bekend. Ze wordt daarmee de allereerste vrouwelijke hoofdcoach ooit in de BNXT League. Ze neemt over van Bruggeling Jean-Marc Jaumin.
The post Oostendse Gaëlle Bouzin wordt bij Nederlandse Landstede Hammers eerste vrouwelijke hoofdcoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Shorttracker Rino Vanhooren hangt schaatsen aan de haak

Op het fin de saison-event van de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie heeft Rino Vanhooren afscheid genomen van het shorttrack. “Het is altijd zuur om vlak voor misschien wel een hoogtepunt die beslissing te moeten nemen. Maar ik ben best trots op wat ik gepresteerd heb.”
The post Shorttracker Rino Vanhooren hangt schaatsen aan de haak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charmezanger terecht voor partnergeweld: “Drink al veel minder dan vroeger”

Een 43-jarige charmezanger uit Zwevegem riskeert een celstraf van 6 maanden voor partnergeweld. Zijn alcoholverslaving is een doorn in het oog van de rechter. Een alcoholverbod was dan ook het onderwerp van discussie. “Ik ben al van de sterke drank af maar drink nog graag een pintje met vrienden”, klonk het.
The post Charmezanger terecht voor partnergeweld: “Drink al

Lees meer »

Vier Amerikaanse professoren neergestoken in een park in China

In een park in China zijn vier Amerikaanse professoren van Cornell College in Iowa neergestoken. De professoren waren in China voor een samenwerking met een universiteit in het noordelijke Jilin. Ze raakten alle vier zwaargewond. De Chinese autoriteiten beschrijven de aanval als “een geïsoleerd incident” en zeggen dat ze maatregelen nemen om de “veiligheid van buitenlanders te waarborgen.”

Lees meer »

Geen bewijs dat Vlaamse landbouwers de duurzaamste ter wereld zijn

Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zijn de Vlaamse landbouwers de duurzaamste ter wereld. Dat zou zelfs wetenschappelijk bewezen zijn. Partijgenoten deden al gelijksoortige uitspraken. De studie waarnaar CD&V verwijst, bewijst dat punt evenwel niet. Duurzaamheid behelst meer dan klimaat alleen. Aspecten als biodiversiteit en hoe intensief landbouw is, moeten ook meegenomen worden

Lees meer »

Nieuwe EP ‘Jacquemain’ van ZLDR voorgesteld in De Kreun

De broers Jacquemain zijn na eerdere EP’s ZLDR (2021), KOSMOPOLIET (2021) en hun eerste album KWETS UUR (2022) helemaal terug van weggeweest met de release van hun nieuwe EP ‘JACQUEMAIN’ op 24 mei. Een elegie op hun fameuze Franse familienaam? De plaat is toch wel iets diverser dan dat.
The post Nieuwe EP ‘Jacquemain’ van ZLDR voorgesteld in De

Lees meer »

Nafi Thiam, mét goudblonde lokken, zit met hoofd al in Parijs: “Lange periode zonder wedstrijd was één van beste beslissingen in m’n carrière”

Zou de gouden kleur van haar vlechten een voorbode zijn voor de kleur van haar EK-medaille straks? De kans is groot, maar Nafi Thiam (29) ligt niet wakker van die derde Europese titel. Na haar zware achillespeesblessure begint ze toch met wat onzekerheid aan haar eerste zevenkamp in bijna twee jaar. “Ik voel dat het toppunt van mijn carrière voorbij

Lees meer »