EnergyVision lanceert tienjarig stroomcontract met gratis zonnepanelen

14:14 Met een nieuwe, grotendeels vaste formule die tot tien jaar kan lopen, werpt de door Marc Coucke gefinancierde zonnepanelenplaatser EnergyVision zich op als stroomleverancier. Het bedrijf mikt in het … 

Meer krantenkoppen in België

Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’

De Maand van de Markt, waarbij de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Zedelgem de wekelijkse markt in de kijker willen plaatsen, liep in april op het marktpleintje van Sint-Elooi De Leeuw in Zedelgem.
The post Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekijk! Ouders laten broertje (7) en zusje (5) alleen thuis: brandweer haalt hen met ladder naar beneden nadat meisje uit dakvenster hangt

Opvallende interventie vrijdagmiddag voor de hulpdiensten. De brandweer moest daar namelijk twee kindjes via een dakvenster uit een huis halen. Het jongetje en zijn zus (7 en 5) waren alleen thuis en konden niet naar buiten.
The post Bekijk! Ouders laten broertje (7) en zusje (5) alleen thuis: brandweer haalt hen met ladder naar beneden nadat meisje uit dakvenster

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

Amnesty: Chinese studenten in het buitenland leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door Peking

Studenten uit China en Hongkong die in het buitenland studeren, leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door de Chinese overheid. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport over de “transnationale repressie door Peking in de buitenlandse universiteiten”. Ook de in China achtergebleven familieleden van de studenten zijn een doelwit.

Lees meer »

Burgemeester Lieven Huys gelooft in fusiegemeente: “Ik engageer me totaal”

We staan acht maanden vóór de veelbesproken fusie tussen Ruiselede en Wingene: een uitgelezen moment om burgemeester Lieven Huys aan de tand te voelen over de huidige stand van zaken. Heeft Ruiselede na 1 januari 2025 nog iets te betekenen, welke voordelen mogen de inwoners verwachten en is er volgend jaar nog ruimte voor investeringen? En vooral: hoe fors stijgen

Lees meer »