Buurman bestrijdt vlammen uit mobilhome bij woning in Elverdinge: “Dit kon veel slechter aflopen”

Een vrouw snelde maandagvoormiddag in allerijl naar huis in Elverdinge: haar mobilhome had vuur gevat vlakbij haar woning.

De brand ontstond ter hoogte van een koelkast in de mobilhome, die geparkeerd stond op een oprit van een woning aan de Boezingestraat in het Ieperse dorp Elverdinge. Vlakbij was buurtbewoner Rudy Dugardin aan het werk.

“Verdikke, daar komt precies rook uit, dacht ik bij mezelf. Ik had het net op tijd gezien en kon nog een stopcontact om de batterij op te laden uit trekken. Op dat moment sloegen de vlammen al een meter uit de mobilhome. Ik schrok enorm.”

Gastank

Maar Rudy twijfelde niet. “Ik liep naar huis om een grote brandblusser te halen. Intussen stopte een autobestuurder, die zijn klein brandblusapparaat had leeggespoten, maar dat volstond niet. Met mijn grote lukte het wel om de meeste vlammen te doven. Ik liet de deur van de mobilhome dicht zodat de resterende brand geen zuurstof kreeg. Een geluk dat ik er was, anders was de gastank in de mobilhome misschien ontploft. Ik heb voor de zekerheid mijn wagen nog verplaatst.”

Enorm brandbaar

“Ik heb geluk met mijn buren”, beseft de bewoonster, die liever anoniem blijft. “Ik dacht dat de mobilhome in lichterlaaie zou staan, nadat een overbuur mezelf en de brandweer had gebeld. Ik was net op mijn werk vlakbij de brandweerkazerne en arriveerde nog voor de brandweer. Zonder mijn buren konden de vlammen overgeslagen zijn op het huis. In zo’n mobilhome zit veel oude isolatie en karton, enorm brandbaar. Hij staat altijd op een oprit, die we speciaal hebben aangelegd zodat we hem niet op straat hoeven te parkeren.”

Helden van de dag

Brandweer Westhoek bluste de rest van de brandhaard en voerde een controle uit. “Nu komt nog een hoop miserie”, zucht de bewoonster. “Er is meer schade dan je nu kan zien, ik schat het op duizenden euro’s. Ik ben er niet goed van, onze congé is naar de wuppe. We gingen hem dit weekend gebruiken en er waren nog veel weekends gepland. De mobilhome is een ‘oude brokke’ van 27 jaar, maar beresterk en onze vrijheid: we gaan en staan waar we willen en de kinderen gaan graag mee. Zweden, Spanje… een paar jaar geleden zijn we drie weken weggeweest en zaten we in zeven verschillende landen. We hebben een hoop opkuiswerk, maar hij rijdt nog en het kon veel slechter aflopen. Met dank aan mijn buren, de helden van de dag.” (TP)

The post Buurman bestrijdt vlammen uit mobilhome bij woning in Elverdinge: “Dit kon veel slechter aflopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »

“Ik ben jong en ik doe wat ik wil”: Pauline Slangen spreekt klare taal na ‘korte romance’ met Olivier Deschacht

Pauline Slangen, Jamie-Lee Six, Jonatan Medart, Gerben Tuerlinckx en Malik Mohammed gaan op VTM GO ‘De strijd om goud’ aan. Iedereen vertegenwoordigt zijn/haar eigen provincie in vijf verschillende sportopdrachten. De reeks is in samenwerking met Sport Vlaanderen. “Vandaag moeten we moutainbiken in de bossen in Limburg, maar we zijn bijvoorbeeld ook al gaan boksen”, vertelt influencer Jamie-Lee.

Lees meer »

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren. Zal dat impact hebben op vluchtelingenstroom naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

Lentefeest in De Spil

In De Spil stond het lentefeest voor de leerlingen uit Ardooie op het programma. Bovenaan staan Lize Devroe, Mariam Valk, Emme Vanlaeken en Renéé Goemaere. Onderaan staan Yamina Mbodj, Chesney Fretin, Marcel Goemaere en Otis-Léon Platteau. (foto SB)
The post Lentefeest in De Spil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hugo Sigal laat iedereen wegdromen naar Saint-Tropez met nieuwe single

Na het uitbrengen van zijn eerste soloalbum ‘Dromen’ en het winnen van een MIA (Music Industry Award) voor ‘Vlaams Populair’, staat Hugo er meer dan ooit. En er komt nog meer aan, want recent bracht hij niet alleen zijn nieuwe single ‘Saint-Tropez’ uit, maar ook een vinyl-versie van ‘Dromen’ mét daarop ‘Saint-Tropez’ als bonus track. Met een nieuwe single op

Lees meer »

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Brouwerij Sint-Joris in Reningelst heeft na 47 jaar weer een roerkuip: “De Kinderbrouwerij serveert nu ook pils met eigen logo”

In Reningelst werd al heel wat gerestaureerd en heropgebouwd in de brouwerij-mouterij Sint-Joris. Om het volledige brouwproces opnieuw te kunnen vertellen, was nog een roerkuip nodig. Dankzij brouwerij De Poes kan het laatste puzzelstuk gelegd worden, want De Kinderbrouwerij krijgt een roerkuip in bruikleen. “We bieden nu ook de pils van De Poes aan en exclusief voor de Kinderbrouwerij werd

Lees meer »

Illusionist David Copperfield door zestien vrouwen beschuldigd van misbruik: “Hij heeft mij gedrogeerd en verkracht”

De illusionist David Copperfield (67), de ex-vriend van Claudia Schiffer (53), wordt door zestien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat schrijft de ‘Guardian US’, op basis van een groot onderzoek. Meer dan de helft van de dames zouden destijds minderjarig geweest zijn. Volgens de advocaten van Copperfield zijn de aantijgingen “niet alleen foutief, maar ook volkomen ongeloofwaardig.”

Lees meer »

Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar heerlijke ervaring”

Op donderdag 23 mei is de gewezen Ingelmunsternaar Tom Viaene te zien in de zesde aflevering van Nonkels op Play4. Hij speelt Floris, de assistent van een wedding planner. “Het is een kleine bijrol, maar het waren twee heerlijke dagen op de set”, vertelt hij.
The post Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar

Lees meer »

Broers met KM Torhout B naar derde provinciale

Het is KM Torhout B gelukt om al in zijn tweede bestaansjaar via de eindronde te promoveren naar de derde provinciale afdeling. Twee broers hadden een niet te onderschatten aandeel in het succes: Guillaume Vereecke en vooral zijn oudere broer Gaudric. Laatstgenoemde heeft alle matchen gespeeld.
The post Broers met KM Torhout B naar derde provinciale appeared first on

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Phishers stalen 24.000 euro van Annekes (48) bankrekening, maar ze wacht nog altijd op compensatie: “Zelfs de ombudsdienst gaf ons gelijk”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »