Afbraak zwembad Ter Leie in Wervik start halfweg september

De sloop van het zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove in Wervik start halfweg september. Alles wat binnenin los kan wordt vanaf deze week al verwijderd. Dat maakte het stadsbestuur maandagavond bekend tijdens een infovergadering voor de omwonenden. In functie van de speelpleinwerking Tistof vanaf begin juli op Oosthove zal er op de site in juli en augustus niks gebeuren.

In maart werd de sloop gegund aan de firma Grondwerken Deprez uit Zonnebeke. “Vermoedelijk zal de afbraak duren tot begin november”, zegt zaakvoerder Derry Deprez. “We gaan de site maximaal beveiligen zodat andere activiteiten op Oosthove kunnen blijven doorgaan”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit). “We gaan ook zoveel mogelijk mogelijk materiaal ter plaatse houden om te recupereren voor de nieuwe polyvalente zaal die er op die plek komt.”

“Het betonpuin zal worden gebruikt voor de onderfundering van de parking aan de polyvalente zaal”, zegt Sebastian Hoornaert, coördinator Ruimte. Zwembad Ter Leie heeft een heel speciale constructie. Het staat immers op palen. Hoe diep die palen in de grond zitten is niet meteen duidelijk. “Die palen zijn geen vol beton, het zijn holle palen en dus makkelijk te breken”, zegt Derry Deprez.

Het beton in de grond blijft zitten. Ijzer, koper en aluminium zullen voor honderd procent kunnen worden gerecupereerd. Grondwerken Deprez bevindt zich op de ambachtelijke zone De Polderhoek in Zonnebeke. De zaakvoerder groeide op in Wervik en de afbraak van het zwembad wordt voor hem nostalgie. “Ik ging naar school in Kruiseke en we kwamen zwemmen in Wervik”, klinkt het.

Dat het betonpuin wordt gereçupureerd voor de nieuwbouw heeft sowieso zijn voordelen. “Daardoor gaan er minder transporten zijn en minder CO2, een heel mooi verhaal dus”, aldus Jan Verstrynge van het studiebureau D&B Solutions uit Zwijnaarde

Een deel van de inboedel werd al verkocht of gratis weggegeven. “Onder meer aan het zwembad van Komen”, zegt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit). “Momenteel is er niks meer dat bruikbaar is, alles is voor de schroothoop.”

The post Afbraak zwembad Ter Leie in Wervik start halfweg september is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Vermomd en zonder één woord naar raadkamer: ex-uitbaatster ‘horrorcrèche’ ‘t Sloeberhuisje eist nog méér onderzoek

Ruim twee jaar nadat een baby’tje van zes maanden in haar crèche in Mariakerke stierf, eist de gewezen uitbaatster van ‘t Sloeberhuisje bijkomend onderzoek. Davina V.D. (38) zakte zwaar vermomd af naar de raadkamer in Gent, samen met haar vader Roxan (59), die ervan wordt verdacht het meisje van 6 maanden te hebben doodgeschud. Vader en dochter vertrokken in de

Lees meer »

“Zaak rond Joost Klein in juni naar openbare aanklager”: politie geeft update over onderzoek naar Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident dat is voorgevallen tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Het onderzoek werd eerder al afgerond, maar de aanklacht komt nu in een versneld proces terecht. “Ergens begin juni zal de zaak overgedragen worden aan openbare aanklager.” Dat zegt Emil Andersson, hoofd

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De regels voor sociale media voor kinderen worden strenger. Vooral Facebook wordt geviseerd.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »