Parijs wil ‘strategische delen’ van gevallen techgigant Atos nationaliseren

22:06 De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft een bod neergelegd op de activiteiten van Atos die de Franse overheid als strategisch beschouwd. Het technologiebedrijf is actief in supercompute… 

Meer krantenkoppen in België

Man (31) richt ravage aan met wagen nadat buren hem wezen op roekeloos rijgedrag: “Hij reed door onze voortuin en belandde aan de overzijde”

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een Volkswagen met Poolse nummerplaat een ravage aan in de tuin van een woning in de Zegelaan in Bredene. De man reed naar verluidt bewust door een voortuin en belandde aan de overzijde van de straat tegen ene muur. De brandweer moest hem uit zijn voertuig bevrijden.

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 500 jaar opheldering over het landschap op Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa

Meer dan 500 jaar nadat Leonardo Da Vinci zijn befaamde Mona Lisa schilderde, lijkt er opklaring over het landschap op het schilderij. Volgens Ann Pizzorusso, een Italiaanse geologe en kunsthistorica, haalde de schilder zijn inspiratie uit Lecco, een pittoresk stadje aan het Comomeer. “De gelijkenissen zijn onbetwistbaar. Ik ben hier echt enthousiast over, het lijkt een match.”

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

DUBBELINTERVIEW. Christopher Timmerman en mama Lynn over haar jongdementie: “Wat er ook gebeurt, ik wil niet als ’n plant leven”

Ze willen er voor het eerst en voor het laatst samen over praten: Christopher Timmerman (38) en zijn mama Lynn (56), willen duidelijk maken dat het leven niet voorbij is wanneer je alzheimer hebt. Twee jaar geleden werd jongdementie vastgesteld bij Lynn (56) en dus genieten moeder, zoon en schoondochter Stéphanie Planckaert (35) des te meer van hun momenten samen.

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (VTM 2). Geen doelpunten voor rust, Spanjaarden domineren

Kan Real Madrid hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius Junior. Voor Bayern troffen Sané en Kane raak. Courtois staat niet onder de lat bij de thuisploeg. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, aldus Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg de wedstrijd op VTM

Lees meer »

Victor (12) pakt twee keer goud op BK zwemmen: “Ik wil steeds beter worden”

In augustus vorig jaar fusioneerden de Tieltse en de Meulebeekse zwemclubs en zo werd TiMe Swimmingclub geboren. Dit blijkt een schot in de roos, want de leden vormen ondertussen al een heel hechte en succesvolle groep. Op het Belgisch kampioenschap bij de jeugd verzamelden ze verschillende medailles. Victor Vansteenkiste (12) was de absolute uitblinker met 2 gouden medailles.
The

Lees meer »