Brugse centrumshuttlebus krijgt er twee haltes bij

De Brugse centrumshuttlebus heeft in één jaar tijd 200.000 reizigers vervoerd. Na een evaluatie komen er twee extra haltes bij.

Sinds begin juli 2023 rijdt de Brugse centrumshuttlebus 100 procent elektrisch én volgt ze een nieuwe route doorheen de binnenstad. Exact één jaar na de lancering van de shuttle heeft de Stad een grondige evaluatie gemaakt.

Compact

De centrumshuttle is het toonvoorbeeld van openbaar vervoer op maat van de stad”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De busjes zijn compact, elektrisch aangedreven én beschikken over de nodige snufjes. Ook is er veel aandacht voor toegankelijkheid. Om nog meer Bruggelingen te kunnen laten genieten van deze gratis dienstverlening, komen er binnenkort twee extra haltes bij.”

Zo zal de shuttle vanaf 1 juli 2024 ook halt houden aan de Dijver, in functie van een snelle doorsteek naar de Markt. Daarnaast wordt een halte voorzien langs de Koningin Elisabethlaan, ter hoogte van bushalte Vlamingdam. Dankzij deze toevoeging kunnen ook inwoners van het Stubbekwartier gebruikmaken van de centrumshuttle voor hun verplaatsingen naar de binnenstad.

Bruggelingen Lieven (71) en Arnaud (84) zijn alvast enthousiast over de extra haltes. “De centrumshuttle is voor mij een ideale oplossing voor mijn wekelijkse verplaatsing naar de markt” zegt Lieven uit Christus-Koning. Arnaud benadrukt dan weer het belang van een uitgebreid openbaar vervoer: “Voor minder mobiele mensen betekenen deze extra haltes erg veel. Grote afstanden stappen is niet voor iedereen eenvoudig. Ook het feit dat de shuttle zelf erg toegankelijk is, is voor ons een meerwaarde.”

Meer dan 200.000 passagiers

“De populariteit van de centrumshuttle vertaalt zich ook in de gebruikscijfers”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Sinds de lancering van de nieuwe centrumshuttle op 1 juli 2023, stapten meer dan 200.000 passagiers op. Vooral afgelopen zomer was het af en toe erg druk. Sindsdien werden wel enkele acties ondernomen om het gebruik door toeristen af te remmen. Zo verdween het opschrift ‘gratis’ van de bus en van de halteborden. Sowieso zullen we het gebruik van de centrumshuttle, goed blijven opvolgen. Desnoods nemen we bijkomende maatregelen.”

Het aangepaste traject bedient volgende haltes: Station – Katelijnestraat – Onze-Lieve-Vrouwekerk – Dijver – Molenbrug – Stadsschouwburg – Howest – Vlamingdam – Ezelstraat – Sint-Jakobsstraat – Wollestraat – Garenmarkt – Gentpoortstraat – Bargeweg – Kiss & Ride Station.

Gratis

De aangepaste dienstregeling wordt ingevoerd op 1 juli. De centrumshuttle rijdt elke dag tussen 7 en 19 uur en is steeds gratis. Elke halte wordt om de 25 minuten bediend. De shuttle is vlot toegankelijk dankzij een verlaagde instaphoogte, een oprijplaat, de brede deuropening en zowel visuele als auditieve halteaankondiging.

Voor de uurregeling, exacte stopplaatsen en meer informatie over de centrumshuttle kan men terecht op www.brugge.be/mobiliteit/duurzaam-verplaatsen/duurzaam-met-het-openbaar-vervoer/centrumshuttlebus.

Een aangepaste infobrochure ligt vanaf donderdag 27 juni ter beschikking in het Huis Van De Bruggeling. Bruggelingen die in de buurt van de nieuwe haltes wonen, ontvangen ook een brochure in hun brievenbus.

The post Brugse centrumshuttlebus krijgt er twee haltes bij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwpoort viert status als trotse vissersstad met Visserijfeesten

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei 2024 organiseert stad Nieuwpoort, samen met Promovis vzw, de jaarlijkse Visserijfeesten. Op de site rond het vissersschip Surcouf en in de stedelijke vismijn staat heel wat leuks op het programma. Je kunt er terecht voor belevingsactiviteiten rond de visserij en de zee, boeiende rondleidingen, heerlijke visgerechten, leuke muziekoptredens en nog veel

Lees meer »

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel

Daniël Deweer en Claudette De Bruyne vierden op 28 april hun diamanten jubileum samen met hun familie. Daniël (81) is geboren in Lacroix-Saint-Ouen (Frankrijk) en Claudette (80) is geboren in Houthulst.
The post Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »