Dertienjarige jongen vindt “de heilige graal”: een Lego-octopus die 27 jaar ronddobberde op zee

Een dertienjarige Britse jongen heeft op het strand van Cornwall een zeldzame Lego-octopus gevonden, een restant van een overboord geslagen vracht Legoblokken uit 1997. De octopus geldt als een “heilige graal” onder de vijf miljoen overboord geslagen blokken.

 

Meer krantenkoppen in België

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

Dit dorp wacht al jaren op allereerste fietspad en houdt nu petitie voor erfgoedminister Diependaele: “Laat ons rond de tafel te zitten”

Dranouter, in Vlaanderen bekend om z’n festival, heeft nog geen enkel fietspad. De dorpsschool is het beu en steunt nu een petitie van de Heuvellandse burgemeester, die agentschap Onroerend Erfgoed met de vinger wijst voor het uitblijven van een eerste fietspad langs een oorlogsbegraafplaats. “Wij verkiezen alternatieven waarin de gracht en de toegang tot de begraafplaats behouden blijven”, reageert minister

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Katholieke jongeren schrijven open brief aan aartsbisschop Terlinden: “Nieuws over daders op kieslijst was opnieuw een steek te veel”

Teleurgesteld en boos. Zo voelen de katholieke jongeren van het Vlaamse Jongerenpastoraal (IJD) zich na het nieuws dat er op de kieslijst van de priesterraad van aartsbisschop Luc Terlinden 3 gekende daders van seksueel misbruik staan. Als reactie schreven 7 jongeren een open brief aan de aartsbisschop. "Dit is niet onze Kerk, het is belangrijk dat de jongeren – de

Lees meer »

Verdienstelijke personen op cultuurvlak gehuldigd in Zwevegem: “Cultuurhelden niet vergeten”

In Zwevegem zijn liefst 55 erkende culturele verenigingen actief die een ruim en divers aanbod voorzien. Jaarlijks zet de gemeente de personen in de bloemetjes die zich het afgelopen jaar op een of ander vlak cultureel verdienstelijk hebben gemaakt of die een lange staat van verdienste in het verenigingsleven kunnen voorleggen.
The post Verdienstelijke personen op cultuurvlak gehuldigd in

Lees meer »

Zes beklaagden voor rechter na gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke

Zes beklaagden moesten zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden voor een onderling gevecht in het populaire danscafé De Viking in Oostduinkerke. Bijna allen minimaliseerden ze de feiten of stelden ze vooral tussenbeide te zijn gekomen.
The post Zes beklaagden voor rechter na gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde Zero Waste Week in Tielt pakt uit met ‘Expeditie Textieltberg’

Tussen 13 en 19 mei is er voor de derde keer een ‘Zero Waste Week’ in Tielt. Het initiatief, dat dit keer ook in Ruiselede plaatsvindt, kan rekenen op brede steun van tal van partners. Centrale thema’s zijn afvalreductie en duurzaam consumeren.
The post Derde Zero Waste Week in Tielt pakt uit met ‘Expeditie Textieltberg’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

Knut Vyvey kwalificeert zich voor het WK Ironman 70.3

Knut Vyvey nam onlangs deel aan de Ironman 70.3 in Valencia en bemachtigde daar in zijn leeftijdscategorie een kwalificatie voor het WK van eind dit jaar in Taupo, Nieuw-Zeeland. “Het is misschien once in a lifetime. Mijn vriendin en ik hebben er over nagedacht en beslist om te gaan.” Het was dubbel feest voor Knut
The post Knut Vyvey

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (21u). Fans van uitploeg komen samen in Madrid, Ancelotti: “Met Lunin spelen was altijd het plan”

Kunnen Courtois & co hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden in München? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius. Bij Bayern scoorden Sané en Harry Kane. Courtois zal overigens niet onder de lat staan. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, bevestigde Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg het in de

Lees meer »