Biden grapt over Trump en zichzelf, maar zwijgt over Israël en Gaza

10:33 ‘Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een zesjarige.’ De Amerikaanse president Joe Biden stak zaterdag tijdens het jaarlijkse ‘Correspondents’ Dinner’ voor de Witte Huis-verslaggevers de dra… 

Meer krantenkoppen in België

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke

Tijdens het verlengde pinksterweekend, van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei, heeft de 31ste editie plaats van Hof & Huys, de tuin- en lifestylebeurs op het kasteeldomein d’Aertrycke aan de Zeeweg.
The post Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw speelterrein aan Duin en Zee geopend

Stad Oostende kondigt met trots de opening aan van een compleet nieuw speelterrein op Duin en Zee. Het nieuwe speelplein werd ontworpen met oog voor natuurlijke integratie en inclusief speelplezier.
The post Nieuw speelterrein aan Duin en Zee geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2024?

Maandagavond 13 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2024 wint. Onder de zes genomineerden zit nog één Belgische auteur: Maud Vanhauwaert maakt met haar roman ‘Tosca’ nog kans op de prestigieuze literaire prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees meer »

Zeventigtal actievoerders protesteert tegen uitzending Songfestival op RTBF en VRT

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die donderdagavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie, georganiseerd door onder meer Intal en BDS Brussel, hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders

Lees meer »

Vlaamse cameraman bij Eurovision reageert op Joost Klein-incident: “Belang van artiest staat altijd voorop”

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe het er achter de schermen aan toegaat. “In

Lees meer »

Kijkdag in het oudste huis van Veurne lokt heel wat bezoekers

Zaterdag kon iedereen die dat wou een bod onder gesloten omslag doen om het oudste huis van Veurne aan te kopen. Heel wat bezoekers kwamen een kijkje nemen. Of er werkelijk enveloppen werden afgegeven, kon Brecht George van Vastgoed Dewaele, om begrijpelijke redenen, nog niet zeggen. Het huis dat dateert uit 1570 en is het oudste huis van Veurne.

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »

Massale opkomst voor Heilig Bloedprocessie onder stralende zon

In Brugge stapt de Heilig Bloedprocessie opnieuw door de straten van de binnenstad. Mede door de aangename lentezon kwam er een massa volk opdagen voor ‘Brugges Mooiste Dag’. De ruim tweeduizend vrijwilligers, waaronder achttienhonderd figuranten zorgden opnieuw voor een indrukwekkend spektakel.
The post Massale opkomst voor Heilig Bloedprocessie onder stralende zon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nawal Farih (CD&V) bij Luk Alloo: “Ik had die vonk met Sammy niet zien aankomen, maar vandaag is het genieten en verliefd zijn”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Velen hadden een jaar geleden nog niet gehoord van Nawal Farih (35). Maar sinds CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haar voorstelde als zijn nieuwe vriendin, doet het federaal parlementslid toch al meer belletjes rinkelen. Farih is lijsttrekker op de Limburgse lijst voor

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »