Ziekenhuizen ZOL en Noord-Oost Limburg gaan samen verder onder LINOZ

De ziekenhuizen van ZOL (Ziekenhuis Oost-Limburg) en van het Ziekenhuisnetwerk Noord-Oost Limburg smelten samen en gaan voortaan verder onder de naam LINOZ. LINOZ staat voor Limburgse Noord-Oost Ziekenhuizen. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger voert gerichte luchtaanvallen uit op Hamas-doelwitten in Rafah

Israël is maandagochtend begonnen met de verplaatsing van de inwoners van Rafah. Het gaat om een mogelijke aanloop naar een langverwachte grote aanval op de stad. Het nieuws komt een dag nadat de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisatie Hamas over de vrijlating van gijzelaars en een gevechtspauze zijn afgesprongen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 6 mei terug.

Lees meer »

JCI Houtland viert gouden jubileum en krijg titel ‘koninklijk’

In zaal De Oude Melkerij in Gits heeft JCI Houtland, de organisatie van jonge ondernemende mensen, zijn 50-jarig bestaan gevierd en uit handen van burgemeester Kristof Audenaert de titel ‘koninklijk’ in ontvangst genomen.
The post JCI Houtland viert gouden jubileum en krijg titel ‘koninklijk’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaans studentenprotest escaleert, net als tijdens Vietnamoorlog. Wat willen ze? En waarom treedt politie zo hard op?

De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza escaleren in de VS. Niet toevallig begon het protest aan de Columbia Universiteit in New York: daar ging het ook tijdens de Vietnamoorlog stevig aan toe. Wat is er aan de hand? Wat willen de studenten? Waarom reageert de politie zo hard? En zit president Biden stilaan met een probleem? “De generatiekloof is

Lees meer »

Vriendin van prinses Kate runt exclusieve seksclub: “Kate weet alles over wat er gebeurt in mijn club”

Net als prinses Kate (42) is ze een moeder van drie kinderen, maar haar boezemvriendin Emma Sayle (46) koos toch duidelijk voor een andere weg. De Britse vrouw leidt de exclusieve seksclub Killing Kittens, die grote seksfeesten organiseert. Wie lid wil worden, moet een hele procedure volgen en zich aan strikte regels houden. De zaakvoerster onthult nu wat er zich

Lees meer »

Hoe moeilijk is het om samenwerkingen tussen Vlaamse en Israëlische universiteiten te verbreken? “Zomaar uit lopend project stappen is contractbreuk”

Nu de pro-Palestijnse studentenprotesten vanuit de VS ook naar ons land zijn overgewaaid, eisen studenten om de banden tussen Vlaamse en Israëlische universiteiten te verbreken. Maar volgens Jan Danckaert, VUB-rector en voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad, is dat niet zo evident en zijn ethische samenwerkingen met een Israëlische instelling wél mogelijk.

Lees meer »

Cantina Cubana: Kulak’s beroemdste feest is terug

Vandaag was het zover: Cantina Cubana, één van de meest bekende feesten van de KU Leuven Kulak Kortrijk, begon onder een huilende hemel. Georganiseerd door het Kulak-presidium Ceryneia, beloofde dit jaarlijkse evenement wederom veel goeds.
The post Cantina Cubana: Kulak’s beroemdste feest is terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Alle acts van eerste halve finale zijn revue gepasseerd, publiek kan nu stemmen

Het grootste liedjescircus ter wereld: een ode aan kitsch voor de ene, het feest van de wansmaak voor de andere. De meningen over het Eurovisiesongfestival zullen altijd verdeeld blijven. Vanavond vindt in het Zweedse Malmö de eerste halve finale plaats. Donderdag volgt de tweede, waarin onze inzending Mustii zal optreden. Ook Joost Klein zien we dan opduiken voor Nederland. Maar

Lees meer »

Kroonprinses Elisabeth gaat aan universiteit van Harvard in VS studeren: “Dit wordt een fantastische ervaring”

Kroonprinses Elisabeth gaat studeren aan de Universiteit van Harvard in Boston in de Verenigde Staten. Ze is recent geslaagd voor de toelatingsproeven tot de Master in Public Policy. De 2-jarige master zal haar universitaire opleiding aanvullen na haar bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Professor-emeritus filosofie Philippe Van Parijs doceerde zelf aan

Lees meer »