JCI Houtland viert gouden jubileum en krijg titel ‘koninklijk’

In zaal De Oude Melkerij in Gits heeft JCI Houtland, de organisatie van jonge ondernemende mensen, zijn 50-jarig bestaan gevierd en uit handen van burgemeester Kristof Audenaert de titel ‘koninklijk’ in ontvangst genomen.

Voor het geslaagde jubileumfeest kwamen zo’n 180 mensen langs. Ze genoten van een bruisende avond met een theater-act door Bon Pardon, live muziek door Op Eigen Risico en stomende dj-sets door radioman Sven Ornelis en dj Jésùs. De pioniers, de senatoren, de oud-leden en alle huidige leden werden bedankt om mee te bouwen aan de sterke vereniging die JCI Houtland op vandaag geworden is. Op de foto het dynamische bestuur. (foto JS)

The post JCI Houtland viert gouden jubileum en krijg titel ‘koninklijk’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk

Naar aanleiding van de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem, loopt een archeologisch onderzoek op de plaatsen die voor deze werken moeten worden vrijgemaakt.
The post Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »

Europese Commissie opent onderzoek naar mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is donderdag een formeel onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar twee weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen wegens vermoedens dat het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Grote tuin en kleine kinderen? Dan is het niet zonder risico om mee te doen aan ‘Maai mei niet’.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »