Parket wil ‘opa Sloeber’ voor assisen: man schudde zes maanden oude baby zo hard dat ze overleed in crèche

Het parket wil Roxan V. vervolgen voor doodslag op de zes maanden oude baby Billie. ‘Opa Sloeber’ schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat het overleed. De zaak was de eerste in een hele reeks van mistoestanden in kinderdagverblijven.

 

Meer krantenkoppen in België

“Toen ik eindelijk wist wie mijn redder was, huilde ik van ontlading”: toevallige ontmoeting herenigt Rita en Danny bijna vijf jaar na ongeval in Oostende

Bijna vijf jaar nadat Rita Adam uit Westende het slachtoffer werd van een zwaar ongeval, ontmoette ze voor het eerst haar redder. Danny Quyo bracht haar levensreddende eerste zorgen toe op het treinperron in Oostende. Al die jaren zocht Rita tevergeefs naar de identiteit van haar redder. Tot een babbeltje aan de onthaalbalie van wzc De Ril plots duidelijkheid bracht.<br

Lees meer »

De nare val van Laporte en twee keer schrikken voor Merlier: bekijk hier de opvallendste momenten van rit 5

Een voorspelde sprintersetappe in de Giro, maar een gezondheidswandeling was het zeker niet voor de snelle mannen. Voor Fabio Jakobsen en Tim Merlier ging het bergop op een bepaald moment zelfs te snel – beide sprinters konden nadien wel terugkeren in het peloton. Verder kwam het ook tot meerdere valpartijen. Onder meer Christophe Laporte ging stevig tegen de vlakte.

Lees meer »

Pro League Awards openen op 27 mei Silt in Middelkerke en jij kan erbij zijn

De Pro League Awards zetten op maandag 27 mei een punt achter een beklijvend voetbalseizoen. “Dat doen we meer dan ooit in stijl in het elegante Silt, het vernieuwde Casino van Middelkerke. Fans kunnen onze awardshow live volgen via nieuwsblad.be en VRT MAX of zelf tickets kopen om erbij te zijn,” zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Zedelgem?

Hoe goed ben jij vertrouwd met het reilen en zeilen in Zedelgem en de deelgemeenten? Ga je al eens op café? Heeft het kasteel van Loppem geen geheimen voor je? Waag dan je kans in deze gemeentequiz van Zedelgem. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Zedelgem? appeared first on KW.be.

Lees meer »

KM Torhout B naar derde provinciale dankzij twee goals van Iony Sabbe

Dankzij een 1-2 zege op het veld van Langemark-Poelkapelle, met twee doelpunten van Iony Sabbe, heeft voetbalploeg KM Torhout B zich donderdagnamiddag verzekerd van de promotie naar derde provinciale afdeling. De blijdschap in het Torhoutse kamp was groot: er kwam letterlijk een vreugdedansje aan te pas.
The post KM Torhout B naar derde provinciale dankzij twee goals van Iony

Lees meer »

De Croo zoekt Europese partners om sancties op te leggen aan Israël: “We mogen niet enkel toekijken en grote woorden gebruiken”

“Kunnen we met Israël nu gewoon verder als handelspartner? Ik vind van niet.” Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt aan HLN dat hij binnen Europa partners zoekt om het land sancties op te leggen naar aanleiding van de schrijnende situatie in Gaza. “We kunnen niet zomaar toekijken, grote woorden gebruiken en enkel zeggen: ‘Dit mogen we niet laten gebeuren.’”

Lees meer »

Kris De Pauw (Avanti Brugge) wil promotie afdwingen

Het is mogelijk een unicum in het Vlaamse basketbal: een coach die aan de leiding staat, slechts één keer verloren heeft en vóór het einde van de competitie de laan wordt uitgestuurd. Het gebeurde bij Avanti Brugge, waar Kris De Pauw enkele weken geleden overnam en meteen een klaar omlijnde opdracht kreeg: de ploeg door de play-offs naar promotie leiden.<br

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor ernstige gezondheidsrisico’s door lawaai nachtvluchten: “Van depressies en obesitas tot hartfalen”

Depressie, angst, slaapverstoring, stress, leerachterstand, hoge bloeddruk, hartziekte, afwijkend geboortegewicht. De lijst van potentiële gezondheidsproblemen voor buren van Brussels Airport is zo lang, dat de Hoge Gezondheidsraad ervoor pleit om alle nachtvluchten te schrappen. Ook minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ze verdwijnen. Professor Greet Schoeters (UAntwerpen) legt uit waarom die vluchten zo’n groot probleem zijn, en vraagt ook overdag

Lees meer »