KM Torhout B naar derde provinciale dankzij twee goals van Iony Sabbe

Dankzij een 1-2 zege op het veld van Langemark-Poelkapelle, met twee doelpunten van Iony Sabbe, heeft voetbalploeg KM Torhout B zich donderdagnamiddag verzekerd van de promotie naar derde provinciale afdeling. De blijdschap in het Torhoutse kamp was groot: er kwam letterlijk een vreugdedansje aan te pas.

Het team zette vorige zondag een eerste stap richting promotie door op het veld van het sterke Bredene met 3-3 en 3-5 in de strafschoppen te gaan winnen. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en in de verlengingen scoorde elk ploeg nog een keer. In de strafschoppen ontpopte KM-doelman Dylan Bauwens zich tot de grote held door een penalty van Bredene te stoppen.

Voorsprong vastgehouden tot laatste fluitsignaal

De wedstrijd van donderdag op het veld van Langemark-Poelkapelle begon allesbehalve rooskleurig voor KM, want na negen minuten stond het team al met 1-0 in het krijt. Torhout had geen keuze: druk zetten en de gelijkmaker najagen. Die kwam er in de 40ste minuut via Iony Sabbe, de broer van Club Brugge-speler Kyriani Sabbe. Een treffer op het ideale moment zo net voor de rust.

In de tweede helft maakt KM de klus af. Opnieuw Iony Sabbe deed de netten trillen: 1-2 op de 75ste minuut. Iony, die al geregeld scoorde en ook tal van assists gaf, bewees nog maar eens van goudwaarde te zijn voor zijn ploeg. Torhout hield de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal en meteen kon het feesten beginnen. De promotie naar derde provinciale was een feit.

The post KM Torhout B naar derde provinciale dankzij twee goals van Iony Sabbe is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

De omgeving van de GO! Leefschool Het Biezebos in de Zultseweg in Waregem wordt komende zomer een pak verkeersveiliger gemaakt. Het begin van de kruisende Torenlaan wordt heringericht om de gevaarlijke situaties tijdens de ochtend- en avondspits aan te pakken.
The post Herinrichting Torenlaan in Werik voor veiligere schoolomgeving: “Chaos tijdens piekmomenten” appeared first on KW.be.

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Thierry Beyts (73) heeft een tweede boek geschreven, Duistere Brugse Verledens. Eerder al pakte deze Bruggeling uit met Tijdloze Brugse Verledens, waarin hij bekende Bruggelingen als Anne De Beir, Louis De Potter, Guido Gezelle, Jules Du Jardin, Andre De Meulemeester en Michel Van Maele in fictieve gesprekken aan het woord liet.
The post Thierry Beyts pakt nu uit met

Een officier van het Iraakse leger en vier soldaten zijn maandag om het leven gekomen bij een aanval op een legerpost in de Iraakse provincie Salah ad Din. Dat hebben verantwoordelijken van het ministerie van Defensie gemeld.