Lelijke kantine, lekkend dak en kapotte douches: door verouderde infrastructuur trekken sportclubs geen nieuwe leden aan

Vier op de tien sportclubs kunnen geen nieuwe leden aantrekken omdat ze over onvoldoende accommodaties beschikken. Evenveel trainers geven aan dat hun accommodatie verouderd is en gerenoveerd moet worden. Het gevolg van dat alles: wachtlijsten en zelfs ledenstops in vele sportclubs.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Antwerpfans in Brussel keren teleurgesteld naar huis, maar blijven hoopvol: “Alles komt goed, want de play-offs komen er nog aan”

“Spelers komen en gaan, maar deze mooie club blijft altijd bestaan”: Toby Alderweireld vat eigenlijk samen wat de meeste Antwerp-fans dachten na afloop van de bekerfinale tegen Union. Veel teleurgestelde blikken aan het Koning Boudewijnstadion, maar ook hoopvolle boodschappen voor de spelers en de fans: “Alles komt goed, want de play-offs komen er nog aan.”

Lees meer »

“Karma zal Eupen ooit belonen”: KV Kortrijk verzekert zich ondanks nederlaag tegen Charleroi van de barragewedstrijden

KV Kortrijk is een kat met negen levens. Na een absoluut rotseizoen lijken de West-Vlamingen zich alsnog te handhaven op het hoogste niveau. Op de slotspeeldag van de play-downs ging KVK onderuit op het veld van Charleroi. Maar dankzij de nederlaag van RWDM bij Eupen, mogen ze zich opmaken voor de barragewedstrijden – tegen Lommel of Deinze. “Toen ik hier

Lees meer »

Djokovic wil zich na flesincident en exit in Rome verder laten onderzoeken: “Voelde me een compleet andere speler”

De derde ronde van het Masters 1.000-toernooi in Rome is het eindstation geworden voor ‘s werelds nummer een Novak Djokovic. De 36-jarige Serviër verloor in twee korte sets vrij kansloos van de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 32) met 6-2 en 6-3. Mogelijk speelde de drankfles die ‘Nole’ vrijdag op zijn hoofd kreeg hem parten, want: “Het voelde op de baan

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »

Meer dan 100.000 broden teruggeroepen in Japan nadat resten van rat zijn gevonden

Eén van de bekendste broodmerken in Japan, Pasco Shikishima Corporation, heeft duizenden broden teruggeroepen nadat er resten van een zwarte rat in verschillende producten zijn gevonden. De producten worden ook geëxporteerd naar onder andere de VS, China, Australië en Singapore. Er zijn tot nu toe geen meldingen van mensen die ziek zijn geworden, zei Pasco in een verklaring.

Lees meer »

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

KIJK. Israëlische ambassadeur haalt VN-Handvest door versnipperaar als protest tegen Palestijns lidmaatschap

De Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan heeft tijdens een toespraak een kopie van het Handvest van de Verenigde Naties door een versnipperaar gehaald. De opvallende stunt was een protestactie tegen de stemming over het Palestijnse VN-lidmaatschap. Eerder vandaag werd die resolutie met een grote meerderheid goedgekeurd. “Schaam jullie”, zegt Erdan tijdens zijn uithaal.

Lees meer »