Kuddes nijlpaarden raken vast in modder in Botswana

Hele kuddes nijlpaarden zijn in Botswana het slachtoffer geworden van de enorme droogte. Ze kwamen vast te zitten in de modder van opgedroogde meren, en dreigen te sterven. Dat hebben lokale autoriteiten gemeld aan het Franse persagentschap AFP.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrancken: “Het ging vandaag om intensiteit, die was er niet” – Muslic: “Magische avond voor spelers en fans”

Racing Genk werd afgetroefd door Cercle Brugge en moet in de strijd om de vierde plek in de Champions’ Play-offs achteromkijken. “Het ging vandaag puur om intensiteit, wil, teameffort. Maar dat was er niet”, constateert Genk-coach Wouter Vrancken. Cercle-trainer Miron Muslic zag dan weer de beste match van het jaar van ‘De Vereniging’. “Dit was een magische avond.”

Lees meer »

Ex-model Stephanie Clerckx getuigt over loodzwaar ivf-traject: “Na twee jaar zijn we er eindelijk”

Stephanie Clerckx, ex-model en de voormalige vriendin van Guy Van Sande, is zwanger. Dat heeft ze zelf laten weten op Instagram. “Eindelijk zijn we er”, klinkt het onder meer. Stephanie en haar partner hadden al een tijdje een kinderwens, maar jammer genoeg verliep alles niet zoals gehoopt. Op sociale media vertelt ze nu openhartig over het moeilijke traject dat ze

Lees meer »

Breiclub De Breimadeliefjes blaast tien kaarsjes uit: “Ik geef nog wekelijks workshops voor een 30-tal liefhebbers”

Breiclub De Breimadeliefjes uit dienstencentrum De Leest bestaat 10 jaar. “Nog altijd kan ik wekelijks rekenen op een 30-tal breiliefhebbers aan wie ik al die jaren workshops geef”, zegt Christine Strobbe.
The post Breiclub De Breimadeliefjes blaast tien kaarsjes uit: “Ik geef nog wekelijks workshops voor een 30-tal liefhebbers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daders filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, heeft de feiten ook gefilmd en de beelden gedeeld op Snapchat, zo blijkt. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

Peter Maes na ‘Propere Handen’ weer succesvol: via goal in blessuretijd zeker van promotie met Willem II

Sportief eerherstel voor Peter Maes. Met Willem II zeker van promotie naar de Eredivisie. De gewezen coach van onder anderen RC Genk, die een donkere periode meemaakte toen hij genoemd werd in het dossier ‘Propere Handen’, wordt in Tilburg op handen gedragen. Een goal in blessuretijd zorgde voor de beslissing in Dordrecht. Maes (59): “Hier word ik alleen maar jonger

Lees meer »

Duits Europarlementslid mishandeld en ernstig gewond

Het Duitse Europarlementslid Matthias Ecke is in Dresden mishandeld en ernstig gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij vrijdagavond verkiezingsposters aan het ophangen was, zegt de politie. De politicus van de linkse partij SPD van bondskanselier Olaf Scholz is overgebracht naar het ziekenhuis en zal geopereerd moeten worden.

Lees meer »