LIVEBLOG GIRO. Sprinters een eerste keer aan zet, Kaden Groves: “Ga vol voor etappewinst”

Na twee klimdagen krijgen de snelle mannen nu hun kans in de Giro. Helemaal vlak is de rit richting Fossano niet, maar alles lijkt in de richting van een eerste massasprint te wijzen. En wie sprinten zegt, zegt Tim Merlier. Onze landgenoot is goed op dreef dit jaar. Zijn grootste uitdagers voor de dagzege zijn Olav Kooij en Jonathan Milan. Wie neemt een eerste optie op de maglia ciclamino? Volg de rit hieronder of kijk op VTM. 

Meer krantenkoppen in België

? “Joost Klein is een ongeleid projectiel dat is ontploft”

Afgelopen weekend vond in het Zweedse Malmö de 68e editie van het Eurovisiesongfestival plaats. Het was, zacht uitgedrukt, een bewogen editie. Heeft de organisatie de goede beslissing genomen door de Nederlandse zanger Joost Klein te diskwalificeren na een ‘incident’? Wat met de commotie rond de deelname van Israël? En hoe hard is het imago van het Eurovisiesongfestival geschaad? Showbizzjournalist Mark

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »

“Met vrouwenrechten heeft het ‘baren voor de natie’ van Vlaams Belang niets te maken”

Als het van Vlaams Belang afhangt, krijgen vrouwen straks een financiële duw in de rug om extra kinderen te baren. De partij wil de eenmalige geboortepremie verdubbelen van 1.200 naar 2.400 euro als vrouwen voor hun dertigste bevallen. Het idee staat in de verkiezingsbrochure van de partij over het gezin, een thema dat extreemrechts traditioneel na aan het hart ligt.

Lees meer »

Voor het eerst in zijn leven een sixpack: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

Huishoudhulpen slepen Het Poetsbureau voor de rechter

De arbeidsrechtbank van Hasselt behandelt volgende week donderdag de zaak van dertig poetshulpen die dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau voor de rechter gesleept hebben. Samen met de vakbonden hekelen ze dat het bedrijf het minimumloon niet zou betalen. Het Poetsbureau weerlegt de aantijgingen en verwijst onder meer naar de loonnorm.

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »