Zelensky herdenkt kernramp Tsjernobyl en waarschuwt voor nieuw nucleair risico: “Straling kent geen grenzen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag gewaarschuwd voor het risico op een nucleair incident als gevolg van de Russische bezetting van de kerncentrale van Zaporizja. Hij deed dat naar aanleiding van de 38ste verjaardag van de kernramp in Tsjernobyl. 

Meer krantenkoppen in België

Een op vijf jonge bromfietsers vorig jaar betrokken bij ernstig ongeval

Het afgelopen jaar is één op de vijf jonge bromfietsers bij de dokter of in het ziekenhuis beland door een verkeersongeval. Dat zegt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op basis van een grote jongerenbevraging. Er komt nu een gratis leerplatform om mensen die het rijbewijs voor bromfiets, speedpedelec of brommobiel willen halen beter voor te bereiden op het verkeer.

Lees meer »

Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met nodige versterking moet behoud kunnen”

Vorige week sloten de dames van SV Kortrijk het seizoen af met een 6-0-zege tegen Veurne en een tweede plaats in tweede provinciale. Het volstond om een ticket te krijgen dat toegang geeft tot eerste provinciale. “Met de nodige versterking moet het behoud kunnen”, blikt T1 Kenny Desimpel vooruit.
The post Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met

Lees meer »

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »

Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer

Na maanden van zorgvuldige restauratiewerkzaamheden is de Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke feestelijk heringewijd met een eucharistieviering. Na de viering werden alle inwoners uitgenodigd voor een receptie, georganiseerd door het kerkbestuur van Bovekerke en het gemeentebestuur.
The post Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer appeared first on KW.be.

Lees meer »