Zelenski herdenkt kernramp Tsjernobyl en waarschuwt voor nieuw nucleair risico

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft vrijdag gewaarschuwd voor het risico op een nucleair incident als gevolg van de Russische bezetting van de kerncentrale van Zaporizja. Hij deed dat naar aanleiding van de 38ste verjaardag van de kernramp in Tsjernobyl.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »

Zelfs een eyeliner van 10,99 euro kan je in schijven afbetalen, maar is dat wel een goed idee? “Vroeger was het duidelijk: als je geld op is, is het op. Nu is dat niet meer zo”

Wat in je online winkelmandje zit, kan je tegenwoordig met één druk op de knop bestellen. Betalen doe je achteraf, in verschillende termijnen. Ook als het om iets van pakweg 10 euro gaat. Volgens experts is dat geen gezonde ontwikkeling. “Eigenlijk wil dat zeggen dat je er niet genoeg geld voor hebt.”

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

Opnieuw negen lijken gevonden in Mexicaanse stad

In de Mexicaanse deelstaat Zacatecas, in het noorden van het land, zijn woensdag negen lijken teruggevonden in de stad Morelos. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de deelstaat woensdagmiddag bekendgemaakt. Een dag eerder werden er ook al negen levenloze lichamen gevonden in een naburige stad.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »