Van Aert en Evenepoel nog steeds ‘incontournable’ voor Spelen voor bondscoach Vanthourenhout: “En in principe ook voor het WK”

Mic drop. Het doek over het (klassieke) voorjaar is gevallen. Tijd, tussen alle koersgeweld door, voor een spelletje pingpong met bondscoach Sven Vanthourenhout, zwoegend op zijn olympisch huiswerk. Waarbij de bal plots met topspin lijkt te worden geraakt. Want hey, hebben we daar niet hèt kwartet voor Parijs beet? “Geen commentaar. (lacht) Ik heb zeven namen in mijn hoofd zitten.” En wie was eigenlijk zijn Belg van het voorjaar? 

Meer krantenkoppen in België

Walter Grootaers geeft eerste grote interview na strijd tegen leverkanker: “Dat ik veel drink? In mijn hele leven amper 20 pinten”

De tumor is weg, zijn stem op de terugweg, de glimlach terug van nooit weggeweest. Walter Grootaers (69) vond het voorbije jaar heil in immunotherapie, troost in zijn platenkast, genot in een nieuw album en steun in een duister familiegeheim. “Na mijn diagnose vertelden twee van mijn broers me dat zij ook kanker hadden overwonnen. Dat was hun manier om

Lees meer »

Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene

De Tomidi, het zeilschip van wereldzeiler Staf Versluys, komt voorlopig toch niet naar Bredene. De gemeenteraad besliste in maart om de schenking van het zeiljacht te aanvaarden, maar de gouverneur vernietigde die beslissing op vraag van oppositiepartij Alternatief24.
The post Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’

Met een positieve campagne wil Oostende het bouwafval dat in het milieu terecht komt, beperken. “De aanpak is uniek aan de kust en kan als voorbeeld dienen voor bouwprojecten in de buurt van water”, zegt Tim Corbisier van de Proper Strand Lopers.
The post Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn verwachtingen zijn heel laag gezakt”: stevent ‘Blind gekocht’ af op een fiasco?

“Ik kan dit moeilijk plaatsen.” Nee, ‘Blind gekocht’-deelnemers Heleen en Balder lopen niet over van enthousiasme wanneer ze hun nieuwe woning voor het eerst zien. Makelaar Kinga Kantorska en interieurarchitecte Dorien Boven zullen dus serieus hun best moeten doen om de mening van het koppel bij te stellen. En ook de wensen van nieuwe kandidaten Seppe en Niels vormen een

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

Opmerkelijk: Dortmund krijgt meer bonussen als het de Champions League-finale verliest dan wint

Borussia Dortmund plaatste zich dinsdagavond als eerste voor de Champions League-finale – ten koste van PSG en Mbappé dan nog. Een historische prestatie voor de Duitsers, maar het zit nu in een opmerkelijke situatie. Bij het verliezen van de finale tegen Real Madrid, krijgt Dortmund méér bonussen dan als het de finale wint. Het klinkt bijzonder tegenstrijdig, maar alles heeft

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »