Prins William deelt favoriete grap van prinses Charlotte met schoolkinderen: “Ik hoor die mop erg vaak thuis”

Prins William bezocht donderdag een middelbare school in de Engelse stad Rowley Regis. De prins ontmoette leerlingen van de school die in de prijzen viel voor initiatieven om de mentale gezondheid en het welzijn van de schoolgaande jeugd te ondersteunen. De studenten vroegen tijdens een podcast om een dad joke te vertellen, dus deelde de kroonprins het favoriete grapje van prinses Charlotte, een knock-knock joke, een klop-klop grap, over een koe die graag onderbreekt. “Ik hoor het veel thuis”, aldus prins William. “Het beste grapje dat ik kan bedenken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Beatrix had precies een blauw oog, Elizabeth leek ‘op haar honden’, en Charles staat in het rood: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Nieuwe Codex Dierenwelzijn is streep door de rekening van Limburgse dierenmarktkramer Johan: “Ga moeten uitwijken naar Wallonië”

De nieuwe strengere regels rond dierenwelzijn hebben een zware impact op marktkramers die dieren verkopen. Dat zegt Hasselaar Johan Van Geel, die al jarenlang vogels, konijnen en vissen verkoopt op markten in heel Limburg. Onlangs werd de nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn goedgekeurd, waardoor er binnenkort geen dieren meer verkocht mogen worden op wekelijkse markten in Vlaanderen. Marktkramer Johan gaat daarom

Lees meer »

Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide gestart: “Nieuwe pendelparking met 160 plaatsen op komst”

De laatste fase van de heraanleg van de stationsparking in Diksmuide start. Daarbij zullen zowel de parking als de overweg tijdelijk zijn afgesloten. “Er komt een volledig nieuwe pendelparking met 160 plaatsen, een fiets- en wandeltunnel onder de sporen en een veilige in- en uitrit”, geeft burgemeester Lies Laridon mee.
The post Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide

Lees meer »

Gouden bruiloft van Etienne en Monique

Etienne (75) en Monique (71) vierden hun gouden bruiloft in het Bourgondisch Schild in Diksmuide op 5 mei. Het koppelt deed dat in het gezelschap van hun twee dochters en zoon, vijf kleinkinderen, de twee broers van Etienne en de broer en zus van Monique. Etienne en Monique trouwden 50 jaar geleden op 11 mei
The post Gouden bruiloft

Lees meer »

Hoofddoekenverbod in onderwijs niet in strijd met godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs is niet in strijd met de godsdienstvrijheid, die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek nu stoppen”,

Lees meer »

“Mijn relatie met Ella Leyers was een belangrijke levensles”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Verdient een BV veel geld, intieme bekentenissen over het vaderschap en het trauma van een scheiding: het zijn onderwerpen die bekende Vlamingen liever niet delen met het publiek. Toch lijken in podcasts al die remmingen weg te vallen. Onder meer Rik Verheye (37), Average Rob (33), Tom Waes (55) en Lotte Vanwezemael (31) laten het achterste van hun tong zien.

Lees meer »