Alcoholcontrole wordt strenger: vanaf 1 mei geen recht meer op 15 minuten pauze voor blaastest

Vanaf woensdag 1 mei gelden er nieuwe regels voor de alcoholcontroles in het verkeer. Bestuurders kunnen geen 15 minuten pauze meer vragen voor ze moeten blazen. Door de nieuwe maatregel zou de politie meer controles kunnen uitvoeren in dezelfde tijd.

 

Meer krantenkoppen in België

Koen Wauters gaat donderdag live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”

Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger-presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar?

Lees meer »

Bruno Derveaux helpt RC Harelbeke over de streep

Op de allerlaatste speeldag kon RC Harelbeke alsnog het behoud realiseren. Het won bij de B-ploeg van Zulte-Waregem met 1-2 en verlengt zo het verblijf in tweede nationale afdeling amateurs.
The post Bruno Derveaux helpt RC Harelbeke over de streep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van ‘Miami Vice’-drugsincident tot gehaaide voetbalinvesteerder: wie is Standard-koper Josh Wander van 777 Partners die zopas opzijgezet is?

Een Amerikaanse fraudezaak heeft grote impact op 777 Partners en mede-oprichter Josh Wander: de koper-eigenaar van Standard is uit het bestuur van de voetbalafdeling van 777 Partners gezet. Wie is de 42-jarige investeringskoning met trendy cap uit Miami die in de financiële wereld een gehaaide reputatie heeft en nu zijn voetbalrijk ondermijnd ziet?

Lees meer »

Marc Degryse blijft vertrouwen hebben in Club: “De uitschakeling tegen Fiorentina zal hen niet uit evenwicht halen”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Bedreigingen en vernederingen van lhbtiq+-jongeren fors toegenomen

Twee op de drie lhbtiq+-personen in België (67 procent) zeggen dat ze tijdens hun tijd op school vernederd, bedreigd of belachelijk gemaakt zijn omwille van hun gender of seksuele oriëntatie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa heeft bevraagd.

Lees meer »

Gynaecoloog uit Torhout moet DNA afstaan na vermoedelijke inseminatie met eigen sperma: 1.500 euro dwangsom per dag als hij niet meewerkt

De rechtbank van eerste aanleg in Brugge heeft een gynaecoloog verplicht om een vergelijkend DNA-onderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek werd gevorderd door een man die sterke vermoedens heeft dat de gynaecoloog eigen zaad gebruikte bij de inseminatie van zijn moeder. Als de gynaecoloog niet meewerkt, moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen.
The post Gynaecoloog

Lees meer »

ANALYSE. “Communication: zero points.” Hoe de EBU het Songfestival gijzelde met communicatiefouten

Geen woord over Joost Klein, fake applaus tijdens de Israëlische act, de grote baas die zelf punten gaat voorlezen,… “Een poppenkastshow”, noemde de Nederlandse tv-recensente Angela de Jong het. En ook het hart van Bruno Beeckman, jarenlang producer bij de EBU, bloedt. “Het Songfestival werd gegijzeld door communicatiefouten”, zegt hij aan HLN. Wie zal hiervoor moeten opdraaien? En wat zijn

Lees meer »