Thibaut Demeurie (11) is Kinderkrak van Spiere-Helkijn: “Zelfs foorkramers herkennen me”

Thibaut Demeurie is de nieuwe Kinderkrak van Spiere-Helkijn. De 11-jarige gepassioneerde kermisfan beleefde dankzij De Droomfabriek de dag van zijn leven. Vorige maand mocht hij zijn verhaal doen in de live-uitzending op VRT 1.

Al van zijn vierde levensjaar is Thibaut in de ban van de kermis. “Mijn eerste kermisbezoekje in Brugge herinner ik me nog levendig”, vertelt hij. “De structuur, het vele metaal, de constructies. Het triggert me zo erg dat ik tot op heden alles wil weten over het reilen en zeilen van de kermis in het algemeen. De attracties zelf betreden interesseert me minder. De muziek, de lichtjes, de stem achter de attractie… Ik probeer alles op YouTube terug te vinden”, legt Thibaut uit.

“Ondertussen heb ik al aardig wat miniatuurattracties op de kop kunnen tikken. Via internet en op kerstmarkten vond ik al enkele mooie exemplaren. Zo kan ik al stilaan mijn eigen dorpje bouwen. Ook in Lego ben ik begonnen met een collectie aan te leggen. Ik bezocht al grote kermissen in onder andere Oudenaarde, Brugge, de Paasfoor in Kortrijk en Hasselt. Maar ook pretparken zoals Plopsaland en Bellewaerde kunnen me bekoren. Vorig jaar probeerde ik bij een viertal attracties om eens in de micro te spreken. Ik kwam helaas telkens van een kale reis terug. Kort daarna kwam De Droomfabriek. Mijn mama stuurde mijn verhaal in met het gekende resultaat.”

Grote verrassing

“Nietsvermoedend ging ik op 16 september naar de kermis in Hasselt. We stonden aan de bib te wachten tot plots Bart Peeters me meenam. Een droomwereld ging open voor mij. Daar mocht ik met Marcske van FC De Kampioenen en Bart op enkele attracties. Toen kwam voor mij het hoogtepunt toen ik achter het bedieningspaneel van de Deca Dance mocht plaatsnemen. Toen plots mijn vrienden van het Sint-Jan Berchmanscollege en mijn ploeggenootjes van KVK Avelgem verschenen, maakte dit het plaatje compleet. Ik mocht eerst rondgaan om de jetons op te halen voor een rondje met hen. Mijn stem weergalmde door de boxen.”

Gloria Monserez

“Ik kreeg eerst uitleg waarna ik mijn tekstje mocht oefenen tijdens de live-uitzending. Na de generale repetitie voelde ik mij al meer op mijn gemak. De gezonde zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon. Na de make-up en een hapje eten volgde de uitzending. Ook achter de schermen mocht ik meehelpen. Het was een topavond. Ik ontmoette ook Gloria Monserez.”

“Op school kreeg ik de week daarop een momentje waar ik het over mijn ervaring mocht hebben. We keken naar het filmpje en zelfs bij mijn ouders op het werk hadden ze het erover. Toen ik onlangs naar de dokter ging, had hij mij ook herkend. Ook bij mijn voetbalclub waren ze enthousiast.”

“Enkele weken geleden ging ik naar de Paasfoor in Kortrijk, waar ze mij bij de Deca Dance herkenden. Ik mocht prompt door de micro mijn ding doen terwijl mijn vriend op de attractie zat. Op 16 mei zal ik opnieuw een hoogdag beleven. Dan gaan we op schoolreis naar Walibi. Ik heb al afgesproken met vrienden op welke attracties we gaan zitten. Ik kijk hier al reikhalzend naar uit. Dat ik nu op de koop toe nog eens Kinderkrak van Spiere-Helkijn ben geworden, maakt deze ervaring compleet. Ik ben heel blij met deze prijs”, glundert Thibaut.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

kermisbestuurder of treinmachinist.

Je mag me altijd wakker maken voor …

een bezoek aan de kermis of een pretpark.

Ik hou niet van …

school. Dat is me allemaal een beetje te saai.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Kermisspelletjes spelen op mijn pc en naar de kermis gaan. En voetballen, maar nu even niet door een ontstoken pees.

Dit is mijn grootste wens: Dat ik later zelf een kermisattractie bezit.

The post Thibaut Demeurie (11) is Kinderkrak van Spiere-Helkijn: “Zelfs foorkramers herkennen me” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sportieve workshops voor het goede doel in oude kazernesite in Sijsele

Op zaterdag 18 mei organiseren vier studentes uit de Brugse regio op de oude kazernesite in Sijsele het evenement ‘Bond & Beyond Experience’. Bedrijven en vriendengroepen kunnen er een dag vol sportieve workshops, games en een afterparty beleven ten voordele van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.
The post Sportieve workshops voor het goede doel in oude kazernesite in Sijsele

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van AA Gent-icoon Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

De straffe comeback van Real door de ogen van Courtois: juichen, moeten stoppen én dan toch het ultieme feest

De volgspot op Thibaut Courtois (31). Unieke beelden tonen hoe de doelman de absolute nagelbijter tussen Real Madrid en Bayern München vanop de bank beleefde. De ploegmaats aanvurend, maar ook met een blik op de monitor om het werk van de scheidsrechter te beoordelen. Én driemaal een stevig sprintje trekkend waarvan hij er één middenin moest onderbreken. Leef in onderstaande

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de winnaar van De Mol 2024

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als het Molletje van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van talent”

De jaarlijkse cultuurprijzen reikte de cultuurraad uit aan twee unieke kunsttalenten van eigen bodem: architect Maarten Vanbelle en ambachtelijk hout- en metaalbewerker Simon Tanghe. ‘Beeld pakt uit’ toont tijdelijk kleurrijk werk van Zedelgemse kinderen die zich uitleven in de Kunstacademie Torhout-Zedelgem (KATZ).
The post Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »