Cas De Craemer (15) is Kinderkrak van Vleteren: “Belgische titel geeft me een pak zelfvertrouwen”

Cas De Craemer (15) mocht in 2023 enkele mooie titels op zijn naam zetten tijdens zwemkampioenschappen. De zwemmer uit Vleteren hoopt in de toekomst zijn tijden te kunnen blijven verbeteren en goede plaatsen te kunnen behalen op de Belgische kampioenschappen, maar ook op andere wedstrijden. “Dat ik nu Kinderkrak van Vleteren ben, is een eer waarmee ik heel blij ben”, zegt Cas.

“Zwemmen is mijn grote passie. Ik ben zodra het kon gestart met zwemlessen. Hierna had ik nog zin in meer. Ik ben heel competitief ingesteld en van als het mogelijk was en ik voelde dat het mijn ding was, ben ik gestart in het competitiezwemmen. Eerst bij de Ieperse zwemclub RYSC. Toen die club er in 2022 mee ophield, maakte ik de overstap naar De Bruinvissen in Diksmuide. Mijn coach is Kristof Tieghem. Mijn specialisatie is rugslag”, zegt Cas De Craemer.

Hij zit in het vierde middelbaar natuurwetenschappen in het College in Ieper. Hij is de zoon van Peter De Craemer (40) en Liesbeth Samyn (40). Zijn broers heten Tor (14) en Staf (12). Vader Peter heeft nog waterpolo gespeeld in Kortrijk en Brugge.

Belgisch kampioen

In 2023 werd Cas zijn inzet beloond met het behalen van mooie titels. Cas werd provinciaal kampioen op de 50 en 100 meter rugslag en Belgisch kampioen op de 50 meter rug bij de 15- en 16-jarigen. “Deze titel heeft me een boost gegeven in het zwemmen. Het was het eerste seizoen waar de focus op rugslag lag. Ik had al een zeer goed seizoen achter de rug en met kers op de taart werd ik dan Belgisch kampioen, wat voor mij een droom was. Het was mijn eerste deelname aan de gewone Belgische kampioenschappen, niet meer bij de jeugd”, vertelt Cas.

“Ik kon voor het eerst de keuze maken om 50 meter rug te zwemmen. Dat ik Belgisch kampioen werd, was fantastisch. Ik ben hier ook mijn trainer Kristof heel dankbaar voor. Dit hebben we samen gedaan. Het geeft me zeker ook extra zelfvertrouwen in mijn wedstrijden”, vertelt Cas. Voor zijn prestaties in 2023 werd Cas ook gehuldigd door het gemeentebestuur van Vleteren als sportlaureaat.

Cas is dagelijks bezig met zijn grote passie. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag is hij ‘s avonds in de zwemclub. Op dinsdag traint hij voor schooltijd en ook op zaterdagmorgen. “Voorlopig loopt de combinatie zwemmen en school heel goed.” Cas hoopt dat dit de komende jaren ook zo kan blijven.

Strijd in Luxemburg

Cas, die net terug is van een zwemweekend in Luxemburg, blikt heel tevreden terug. “Ik kon mijn tijden verbeteren en nam vijf medailles mee naar huis. Mijn 100 meter rug onder de minuut was een doel waar ik naar uitkeek.”

Eer

In de toekomst hoopt Cas zijn tijden te verbeteren en goede plaatsen te behalen op de Belgische kampioenschappen, maar ook op andere wedstrijden. “Dat ik nu Kinderkrak van Vleteren ben, is toch wel een eer waar ik heel blij mee ben. Een mooie beloning na mijn prestaties”, aldus nog Cas De Craemer.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

orthopedist of iets in de bedrijfswereld.

Je mag me altijd wakker maken …

om iets sportief te doen.

Ik hou niet van …

school en vis.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Iets rustigs, iets sportiefs en natuurlijk zwemmen.

Dit is mijn grootste wens: Dat ik mijn tijden kan blijven verbeteren en dat alles goed kan blijven gaan in het zwemmen.

The post Cas De Craemer (15) is Kinderkrak van Vleteren: “Belgische titel geeft me een pak zelfvertrouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestuurster komt om bij aanrijding met mug

Een vrouw uit Tongeren is dinsdagavond verongelukt op de Bilzersteenweg in Tongeren. De vrouw reed met haar auto de steenweg op en botste daar tegen een mug met zwaailichten. De mugarts raakte lichtgewond bij de klap.

Lees meer »

Is Oekraïne oorlog aan het verliezen? “Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, was een afleidingsmanoeuvre”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’

De bibliotheek was onlangs het decor voor de boekvoorstelling van de eerste roman van Hilde Dumez. De Zwevegemse heeft altijd al een passie gehad voor het schrijven, maar toch duurde het nog een tijdje vooraleer het eerste boek er was.
The post Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. België geeft 9 miljoen om Oekraïense energie-infrastructuur te herstellen

België trekt 9 miljoen euro uit om energie-infrastructuur in Oekraïne te helpen herstellen. De Oekraïense president Zelensky heeft daarnaast de baas van zijn persoonlijke veiligheidsdienst de laan uitgestuurd, nadat bekend werd dat er een Russisch complot was om hem te vermoorden. En Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s, zo is vannacht gemeld. Volg hier alle

Lees meer »

LIVE. Wat zegt Hein Vanhaezebrouck, nu AA Gent mondeling akkoord heeft met Wouter Vrancken? Volg zijn persconferentie hier

Dat Hein Vanhaezebrouck aan het eind van het seizoen vertrekt bij AA Gent, was al langer duidelijk. Dat hij bij de Buffalo’s naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgevolgd door Wouter Vrancken, is dan weer wél nieuws. Hoe is dat bij Vanhaezebrouck binnen gekomen? Volg de persconferentie in de aanloop naar AA Gent-OHL hier vanaf 15u LIVE!

Lees meer »

Verkiezingsaffiches Zuhal Demir vernield en beklad: hoe schadelijk is dat voor een politicus of partij?

In zowat de hele provincie Limburg worden de verkiezingsaffiches van Zuhal Demir beklad en vernield. Sommige affiches zijn in brand gestoken, op andere plaatsen werd haar naam of gezicht besmeurd met rode verf. Sommige affiches werden zelfs beklad met hakenkruisen en zware beledigingen. "Dit hoort er jammer genoeg bij", zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.

Lees meer »

Briljanten huwelijk voor Rogier en Noëlla

Ze zien er nog fit uit, Rogier Vandenberghe en Noëlla Decoene. Ze stralen op hun diamanten huwelijksverjaardag in gezelschap van de familie op het terras met zicht op het Vijverhof. Ze werkten allebei in de Franco Belge, de tapijtenweverij. Pas toen ze samen uitgingen, sloeg de vonk over. “De eerste zoen, dat weten we niet
The post Briljanten huwelijk

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »