Nederlander terecht voor ontvoering (ex-)vriendin: “Maar we wonen opnieuw samen en gaan trouwen”

Nam een 68-jarige Nederlander uit de buurt van Den Haag zijn (ex-)vriendin tegen haar wil mee vanuit de woning van een liefdesrivaal in Anzegem? Op die vraag moet de Kortrijkse rechter een antwoord vinden. De vrouw verklaarde dat het tijdens hun relatie niet allemaal koek en ei was. “Maar we gaan huwen. We kochten zelfs al de trouwringen”, verraste de Surinamer.

Nadat hun relatie was afgesprongen, ontdekte Ramjiawan N. waar zijn ex verbleef. Bij een nieuwe vriend in Anzegem, zo bleek. Op 26 december 2023 stond N. plots voor de deur en kwam het tot een confrontatie met zijn liefdesrivaal. Die kwam met zijn hoofd tegen een muur of deur terecht. “Geduwd”, aldus het slachtoffer en de openbare aanklager. “Per ongeluk tegen gevallen”, vond N. “Toen hij me uit de woning wou zetten.”

Ontvoerd?

Met zijn (ex-)vriendin in de auto reed hij naar Nederland terug, tot ze net voor de Kennedytunnel in Antwerpen door de wegpolitie klemgereden konden worden. De vrouw zat te huilen en haar veiligheidsgordel bleek vastgemaakt aan de zetel van chauffeur N. “Ze is ontvoerd”, aldus de openbare aanklager. “Helemaal niet”, reageerde de Nederlander samen met zijn advocaat Carl Defuster. “Ze stapte vrijwillig in de auto. De reden waarom de veiligheidsgordel bij mij was vastgemaakt, was een defect aan de bevestiging van haar passagiersstoel. Ik was niet naar België gekomen om tumult te veroorzaken. Ik kwam gewoon om me te vergewissen van haar situatie en omdat ik dacht dat ze niet veilig was. Ze gaf me trouwens zelf het adres op een papiertje. We wonen nu opnieuw samen en zijn van plan te huwen. We kochten al trouwringen in Antwerpen en plannen een reis naar Indonesië om kennis te maken met haar ouders.”

Advocaat Jan Leysen vroeg zowel voor de liefdesrivaal als voor de vrouw een schadevergoeding voor het geleden leed en handhaafde die vraag. “Het is niet omdat er nu sprake is van een mogelijke grote verzoening dat er geen leed veroorzaakt kan zijn”, klonk het. Vonnis op 29 mei. (LSi)

The post Nederlander terecht voor ontvoering (ex-)vriendin: “Maar we wonen opnieuw samen en gaan trouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Lift You Up’ gaat verder waar andere talentenjachten eindigen: Laura Tesoro en co. gaan op tournee met winnaar

Een hit met Metejoor (33) of Bart Peeters (64)? Het podium delen met Laura Tesoro (27) of Jasper Steverlinck (48)? VTM maakt het binnenkort mogelijk in een gloednieuwe talentenshow. Andere talentenjachten, zoals ‘The Voice’, eindigen wanneer de winnaar gekroond wordt, maar dan begint het bij ‘Lift You Up’ pas. Als onbekend Vlaams talent krijg je de kans om met één

Lees meer »

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

1 op de 3 bijkomende jobs die De Croo creëerde, zijn banen bij de overheid: “Misschien moeten we een beetje op de rem gaan staan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

Apple verontschuldigt zich na kritiek op reclamespot nieuwe iPad Pro

Technologiegigant Apple biedt zijn excuses aan voor de reclamespot van de nieuwe iPad Pro. In het filmpje worden verschillende muziekinstrumenten en andere culturele objecten geplet door een hydraulische pers. Apple wil daarmee duidelijk maken dat de iPad alles kan vervangen, maar veel mensen in de culturele sector zijn niet te spreken over de advertentie.

Lees meer »

“Plots werd ik aangevallen met motorhelm”: Kim Huybrechts spreekt vanop ziektebed voor het eerst na vechtpartij

Kim Huybrechts (38) heeft bij VTM NIEUWS voor het eerst gesproken over de vechtpartij waar hij in betrokken raakte na de bekerfinale tussen Antwerp en Union. De darter brak het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelt hij vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne, waar hij later vandaag geopereerd wordt. Gelukkig gaat het niet om

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Duitsland koopt vurig gewenste HIMARS-raketsystemen voor Kiev – Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

Sportief wanbeleid wordt keihard afgestraft: RWDM degradeert na seizoen met 4 trainers (!) en 38 spelers (!)

De kroniek van een aangekondigde degradatie: vier trainers en liefst 38 spelers zijn de revue gepasseerd bij RWDM. Een gebrek aan stabiliteit en rust heeft de Brusselse club allesbehalve goed gedaan. Wat de toekomst brengt, is momenteel nog onduidelijk. Heel wat spelers zijn immers einde contract. Maar als we CEO Gauthier Ganaye mogen geloven, zal er voor volgend seizoen een

Lees meer »